Σαρώνει στην Ιταλία ο «Σιωπηλός Δρόμος» του Mega - Τα νούμερα τηλεθέασης "βάρεσαν" κόκκινο

Ενθουσιασμένοι με την ελληνική σειρά!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Σαρώνει στην Ιταλία ο «Σιωπηλός Δρόμος» του Mega - Τα νούμερα τηλεθέασης

Πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστή η είδηση πως ο Σιωπηλός Δρόμος πρωταγωνιστεί πλέον στην ιταλική τηλεόραση καθώς έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5 και καθήλωσε 1,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, με σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, και την κινηματογραφικής αισθητικής σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη.

Ο Σιωπηλός Δρόμος κέρδισε τις καρδιές των Ιταλών

Ο ιταλικός Τύπος ανήγγειλε την πρεμιέρα της σειράς με ενθουσιώδη δημοσιεύματα, καθώς η κορυφαία εφημερίδα La Repubblica ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες έχουν τον δικό τους τρόπο να δημιουργούν θρίλερ και ότι, με την υψηλών προδιαγραφών παραγωγή του «Σιωπηλού Δρόμου», η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή χάρτη της μυθοπλασίας με σειρές που αξίζει να ταξιδέψουν εκτός των συνόρων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική Beta Film απέκτησε τα δικαιώματα παγκόσμιας διανομής του «Σιωπηλού Δρόμου», τον οποίο παρουσίασε στην περίφημη τηλεοπτική αγορά των Καννών, ενώ στη συνέχεια η Mediaset αγόρασε τη σειρά για να τη μεταδώσει στο prime time.

Αυτή είναι η υπόθεση

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό.

Σιωπηλός Δρόμος Mega

Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα, οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες.

Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση;