«Ντρέπομαι με όλα αυτά, είμαστε σκυλιά...» - Απασφάλισε ο Γεράσιμος Γεννατάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

"Καταπέλτης" με τα λεγόμενα του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ντρέπομαι με όλα αυτά, είμαστε σκυλιά...» - Απασφάλισε ο Γεράσιμος Γεννατάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, μία άκρως αποκαλυπτική και εξομολογητική συνέντευξη στο Open Weekend, έκανε ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Ο ηθοποιός που σπάνια μιλά στις κάμερες, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, με τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στο κίνημα #MeToo αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση Λιγνάδη.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις του Γεράσιμου Γεννατά

«Παλαιότερα ήμουν πιο αιχμηρός στις δηλώσεις μου, πλέον είμαι πιο ευγενικός. Γιατί όμως να είμαστε ευγενικοί και πολιτισμένοι με κάτι που είναι απάνθρωπο; Υποθέτω ότι μου έχει κοστίσει να μη με πάρουν σε δουλειές επειδή λέω την άποψή μου δημόσια. Κανείς δεν ασχολείται με αυτά που λέμε, αλλά με τον τρόπο που τα λέμε. Σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα αξίζουμε τίποτα»

«Είναι θέμα της κοινωνίας και όχι του κλάδου μας. Απλά τώρα βρήκαμε μια ωραία καραμέλα και το κάνουμε πάλι στο περιτύλιγμά του. Στη ζωή μου ήμουν πάντα υπέρ των αδυνάτων και υπέρ των παθόντων».

«Λυπάμαι πάρα πολύ που τα συζητάμε αυτά. Λυπάμαι για εκεί που βρισκόμαστε σαν άνθρωποι. Είναι ευτέλεια της ύπαρξής μας. Είμαστε σκυλιά που γαβγίζει το ένα στο άλλο. Ντρέπομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν και είμαι με τους ανθρώπους που κάτι έχουν πάθει. Κατεβαίνει πολύ χαμηλά αυτό που διακυβεύεται».

''Είχε τύχει να συνεργαστώ μαζί του κι έφυγα από παράσταση"

Στο πλατό της εκπομπής Alpha τώρα βρέθηκε σήμερα 15/7 ο γνωστός ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Αποκάλυψε ένα σκηνικό που είχε γίνει σε μεταξύ τους συνεργασία, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τη δικαιοσύνη και την έκβαση της δίκης του σκηνοθέτη.

Ο Λιγνάδης παρά την απόφαση του δικαστηρίου για 12 χρόνια φυλάκισης άσκησε έφεση και μέχρι να εκδικαστεί είναι ελεύθερος υπό περιορισμούς από εχθές 14/7, εφ' όσον πλήρωσε και τις 30.000. Όπως ήταν φυσικό αυτή η εξέλιξη εξόργισε την κοινή γνώμη αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ μάλιστα σήμερα υπήρχε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είχε τύχει να συνεργαστώ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κι έφυγα από παράσταση τη δεύτερη εβδομάδα, δεν ταίριαξαν τα χνώτα μας. Δεν τον είχα βιώσει πολύ και δεν είχα πάρα πολλά χρόνια συνεργασία μαζί του. Επειδή πρόκειται για παιδιά, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γονείς που μας βλέπουν.

Όσοι αισθάνονται ότι έχουν μεγαλώσει κι έχουν αναστήσει τα παιδάκια τους και τα στέλνουν στο σχολείο και αντιμετωπίζουν καταστάσεις, τα οποία γυρνάνε πίσω στο σπίτι και πιστεύουν ότι είναι υγιής η κατάσταση και καλά και αυτά τα άτομα είναι διευθυντικά στελέχη κρατικών φορέων και είναι όλα καλά, είμαστε όλοι καλά. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για τίποτα», είπε ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου είπε επίσης:

«Όχι δεν είχα αντιληφθεί κάτι, απλά λέω ότι εφόσον είναι όλα καλά και είναι αθώος ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μπει σε κρατικούς φορείς και σε σχολεία και οι γονείς οι οποίοι έχουν χαλάσει όλο τους το βιος για να μεγαλώσουν μια οικογένεια και παιδιά και τα στέλνουν και αυτοί οι άνθρωποι τα γαλουχούν και τα εκπαιδεύουν, εφόσον είναι καλά και αθώος, είναι όλα καλά. Να μην αγχωνόμαστε για τίποτα. Υπάρχει απόφαση και είναι όλα καλά».