Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Φανατισμένες "δημοσιογράφους" που παραπληροφόρησαν...» - Η ανακοίνωση "καταπέλτης" του Κούγια για τις αντιδράσεις στην υπόθεση Λιγνάδη

Σε ποιους ρίχνει τα πυρά του;

«Φανατισμένες
News 17.07.2022 16:44
Από Πέννυ Μαστοράκου

Μετά το κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί από την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, πήρε θέση τόσο η ένωση Δικαστών και Εισαγγελών, όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας μέσω δικής του ανακοίνωσης.

Οι ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια η απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος παρότι κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης, αφέθηκε τελικά ελεύθερος με αναστολή μέχρι να πραγματοποιηθεί το Εφετείο.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση και το κύμα αντιδράσεων

«Η τεράστια νομική προσωπικότητα που εκπροσώπησε τους δύο δήθεν βιασθέντες, για τους οποίους ο Δημήτριος Λιγνάδης αθωώθηκε, αυτός που επί 18 μήνες καταρράκωσε το τεκμήριο αθωότητος του κου Λιγνάδη, αυτός που οδηγείται κατηγορούμενος για πλαστογραφία με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη σεβασμού στη δικαστική απόφαση και κυρίως στους Τακτικούς Δικαστές, σε συνέντευξη στην αγαπημένη του κα Ναταλί Χατζηαντωνίου,

αυτή που κατά τον εντολέα μου, με έναν ερωτοχτυπημένο σκηνοθέτη, κατασκεύασαν όλη τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, τόλμησε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, αποδεικνύοντας την άγνοιά του επί βασικών θεμάτων ποινικού δικαίου, ότι δήθεν εάν ασκήσει έφεση για το οιοδήποτε μέρος της δικαστικής αποφάσεως η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κα Γκανέ, αυτομάτως ο κ. Λιγνάδης θα επιστρέψει στη φυλακή.

Αυτές τις νομικές ανοησίες διέδιδαν επί 18 μήνες ο συγκεκριμένος και το συνεργείο των κατασκευαστών της σκευωρίας και δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη, ώστε να φτάσουμε στο οξύμωρο σχήμα, οι τρεις κυρίες Ένορκοι να παραπλανηθούν και να καταδικάσουν τον κο Λιγνάδη με μια αμφιλεγόμενη απόφαση, ως προς το καταδικαστικό

της σκέλος, το οποίο θα καταρρεύσει παμψηφεί στην κατ’ έφεση δίκη, όπως έχουν καταρρεύσει και άλλες αυτού του επιπέδου καταδικαστικές αποφάσεις, γι’ αυτό άλλωστε και το Δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε, μέχρι να εκδικασθεί η έφεση του κου Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Δυστυχώς, το συνεργείο με τους «Μουτζαχεντίν» που διαθέτει στο χώρο της τέχνης, αγνοεί παντελώς τις δύο πολύ σκληρές ανακοινώσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκθειάζουν τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες των Τακτικών Δικαστών σε συνδυασμό με την απόλυτη ακεραιότητα και εντιμότητά τους, και με επικεφαλής δύο εφημερίδες, εκ των οποίων η μία είναι ιστορική της Αριστεράς, συνεχίζουν επιθέσεις τόσο εναντίον του κου Λιγνάδη όσο και εμού προσωπικά.

Η ανακοίνωση 'καταπέλτης' του Κούγια για τις αντοδράσεις στην υπόθεση Λιγνάδη

Αυτή η οργανωμένη πολιτισμική και πολιτιστική υποκουλτούρα, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές τις ίδιες φανατισμένες «δημοσιογράφους» που παραπληροφόρησαν επί πέντε μήνες τον ελληνικό λαό για τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση στο Δικαστήριο των δήθεν βιασθέντων (που θέλω να τονίσω ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν παιδί, αφού όλοι ήταν μεγαλύτεροι των 18 ετών και ο ένας 42 ετών, ήταν ακραίοι ομοφυλόφιλοι που κάθε βράδυ

σύχναζαν στα πιο ακραία γκέι μπαρ της Αθήνας, πριν οι δύο από αυτούς γνωρίσουν τον κο Λιγνάδη και οι οποίοι έκαναν αγώνα, για να τον γνωρίσουν), είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανιστεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης μετά τον εμφύλιο πόλεμο και τις θυσίες ζωής πραγματικών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων ηθοποιών και δημοσιογράφων που κατέστησαν τις γνώμες αυτού του κύκλου ανθρώπων σημαντικές για τη Δημοκρατία και την κοινωνία.

Οι δύο σκληρές απαντήσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκφράζουν το σύνολο των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών αποφάσεων, είναι η απόλυτη απάντηση τόσο σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνία ανθρώπους, όσο και σε

συγκεκριμένους πολιτικούς, πχ αυτόν που στην Κρήτη ήταν μόνιμος μάρτυρας υπερασπίσεως στα Δικαστήρια, αλλά και σε αγράμματους σε επίπεδο ποινικού δικαίου και στυγνούς συκοφάντες δικηγόρους που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ουσιαστικά και νομικά απαλλακτική δικαστική απόφαση για τον κο Λιγνάδη.

Και για να τελειώνουμε, το άρθρο 497 παρ.8 ΚΠΔ, επειδή πρόκειται περί δικονομικής και όχι ουσιαστικής νομικής διάταξης, δεν επιδέχεται εφέσεως και ουδέποτε μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή ο κ. Λιγνάδης, ακόμη και αν ασκηθεί έφεση στην απόφαση».

«Είναι μια απόφαση ιστορική...»

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που αναστέλλει την ποινή της 12ετούς φυλάκισης στον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο συνήγορος υπεράσπισής του μίλησε τόσο για την απόφαση της Δικαιοσύνης όσο και για τις πρώτες αντιδράσεις του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος: «Ο κύριος Λιγνάδης παρεπέμφθη αρχικά για τη διάπραξη έξι εγκλημάτων βιασμού. Σήμερα, η Δικαιοσύνη τον απάλλαξε για τους τέσσερις από αυτούς τους βιασμούς. Τον καταδίκασε με πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών ψήφων με τη μειοψηφία των τακτικών δικαστών για μία από τις πράξεις αυτές και τον καταδίκασε πάλι με μειοψηφία των τακτικών δικαστών για ακόμη μία.

Το δικαστήριο όμως, θεωρώντας ότι υπάρχει τεράστια ανασφάλεια σε αυτή την καταδικαστική απόφαση, αποφάσισε ότι θα μείνει ελεύθερος μέχρι την ημέρα που θα γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό».

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τόσο την ψυχραιμία του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης όσο και τις αντιδράσεις από μερίδα των παρευρισκομένων στο δικαστήριο.

«Είναι μια απόφαση ιστορική, γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ούτε ο όχλος ούτε στρατευμένοι δημοσιογράφοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Ο κύριος Λιγνάδης ήταν ψύχραιμος από την πρώτη ημέρα που ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση μέχρι και την τελευταία στιγμή που το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του, όμως δεν αντέδρασαν οι φερόμενοι ως δύο βιασθέντες.

Αντέδρασε ένας κύκλος δημοσιογράφων εντός εισαγωγικών, συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, και μάλιστα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι επικεφαλής αυτών που αντέδρασαν ήταν μία κυρία που υποτίθεται ότι εδώ εκπροσωπούσε το παρατηρητήριο της δίκης Λιγνάδη.

Και μάλιστα η συγκεκριμένη έδωσε και μία κατάρα και στο δικαστήριο και σε εμένα, που ήταν ένα γεγονός απαράδεκτο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αυτή τη στιγμή ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Περιμένει το πώς οι συγγενείς του και ένας κύκλος φίλων θα συγκεντρώσουν το ποσό των 30.000 ευρώ μέχρι τις 29 του μηνός, για να αποφυλακιστεί.

Δεν υπάρχει χειρότερη δοκιμασία από τη φυλάκιση ενός ανθρώπου. Ειδικά αν είναι αθώος και ο ίδιος νιώθει ότι πραγματικά αυτό που συνέβη είναι μία σκευωρία».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά την καταδίκη σε 12 χρόνια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Κάνω εμετό...» - Πυρ και μανία η Μαίρη Συνατσάκη στο Instagram

«Δεν είμαστε εμείς σκευωροί, ο φίλος σας είναι βιαστής!» - Η Ακρίτα "τελείωσε" με δύο κουβέντες την Κούρκουλα

Share