«Δεν μπορώ να κοιμηθώ και έχω εφιάλτες, πάω σε ψυχολόγο... » - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Άννας Κορακάκη

Σχετικά με την υπόθεση του εμμονικού θαυμαστή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν μπορώ να κοιμηθώ και έχω εφιάλτες, πάω σε ψυχολόγο... » - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Άννας Κορακάκη

Για μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής της, μίλησε η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, ξανά στην Καθημερινή, περιγράφοντας πως είναι η ζωή της μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον εμμονικό θαυμαστή της, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας αλλά σε 5 μήνες θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η 34χρονη εξομολογήθηκε για τις φοβίες που της άφησε η δυσάρεστη ιστορία με τον άνθρωπο που είχε γίνει σκιά της για πέντε χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως δεν νιώθει ασφάλεια για το μέλλον της πόσο μάλλον μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε από φίλο του δράστη.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Άννας Κορακάκη

«Δεν έχω βρει ακόμη καμία ισορροπία. Μου έχει αφήσει πολλά τραύματα. Όταν βρίσκομαι στη Δράμα γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου. Είναι τρομακτικό ένα μυαλό που είναι απρόβλεπτο και αυτό μου το έδειχναν οι πράξεις του. Τα τελευταία τρία χρόνια είχε ξεφύγει. Με έναν φίλο του έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να μπουν στο διαμέρισμά μου. Πήγαινε στις δουλειές των δικών μου ανθρώπων και δημιουργούσε προβλήματα. Ερχόταν ακόμα και στο σκοπευτήριο.

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έχω συνεχώς εφιάλτες. Δεν θέλω να κάνω τη γενναία. Απέκτησα φοβίες που δεν τις είχα. Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω και σε ψυχολόγο. Πρέπει να δουλέψω αρκετά και με τους εφιάλτες του ύπνου.

 Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Κορακάκη για την υπόθεση με τον εμμονικό θαυμαστή

Όταν μπαίνω στη θυρίδα και βρίσκομαι μπροστά στον στόχο, εκεί ηρεμώ. Εκεί είναι το σπίτι μου και δεν μπορεί να με πειράξει κανένας. Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχω κλειδώσει την πόρτα του σκοπευτηρίου. Καταδικάστηκε για πέντε χρόνια, αλλά σε πέντε μήνες θα είναι έξω.

Τι θα κάνω εγώ τότε; Ήδη ένας φίλος του μου έστειλε μήνυμα, τονίζοντάς μου ότι έκανα κακό στον φίλο του. Μου συμπαραστάθηκαν όλοι, κάτι που με συγκίνησε πολύ. Συναθλήτρια από την Πολωνία μού πρότεινε να μου διαθέσει το σπίτι της.

Μόνο μια γυναίκα που το βιώνει μπορεί να καταλάβει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όσο υποστηρικτικό κι αν είναι το περιβάλλον σου, όταν βρεθείς σε κίνδυνο δεν μπορεί να παρέμβει το περιβάλλον. Είσαι εσύ και ο κίνδυνος. Εκεί μόνο η τύχη μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι να έχει την τύχη μαζί της».

«Είχε προσπαθήσει να μπει...»

Πριν λίγο καιρό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, για τα συναισθήματά της καθ' όλη τη διάρκεια που ο εμμονικός της θαυμαστής την παρενοχλούσε. Επί 4-5 χρόνια ή ίδια προσπαθούσε να σταματήσει τον άνθρωπο που έβαζε σε κίνδυνο μέχρι και την οικογένειά και τους φίλους της, ωστόσο τίποτα δεν ήταν τόσο απλό όσο ακούγεται.

Ένα μήνυμα στο Instagram ήταν το πιο απλό που θα μπορούσε να δεχθεί, ενώ αργότερα ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις, φτάνοντας στο σημείο να γίνεται προσπάθεια παραβίασης του διαμερίσματος του θύματος. Το γεγονός πως ο θαυμαστής έβαλε φωτιά στο αμάξι του ανθρώπου που διατηρεί σχέση η Ολυμπιονίκης, την αφύπνισε και εκείνη τη στιγμή αποφάσιζε να ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές.

«Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια δεχόμουν παρενοχλητική παρακολούθηση και παρενοχλητικές συμπεριφορές από τον στόκερ. Αυτές βασικά με επηρέασαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Είχα χάσει τον ύπνο μου. Ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ τραυματική εμπειρία», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Τέσσερα με πέντε χρόνια. Παρακολουθήσεις με πολλούς τρόπους. Παρακολουθήσεις, λουλούδια, επισκέψεις. Είχε προσπαθήσει να μπει στο διαμέρισμά μου. Κινήθηκα νομικά μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του συντρόφου μου»

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω το μικτό ορκωτό της Καβάλας, ωστόσο θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και η ποινή να είναι ακέραιη όπως την ορίζουν τα δικαστήρια, τα πέντε χρόνια δηλαδή να είναι πέντε χρόνια», κατέληξε.