Τα λόγια του ηχούσαν σε όλη την Επίδαυρο - Η ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη από τον Στάνκογλου

Τον καταχειροκρότησαν

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τα λόγια του ηχούσαν σε όλη την Επίδαυρο - Η ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη από τον Στάνκογλου

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών σε θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, για την απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι καταδικάστηκε για δύο βιασμούς, μετά την Μαρία Κίτσου, το παράδειγμα αυτό ακολουθεί και ο Γιάννης Στάνκογλου.

Σε βίντεο που ανάρτησε θεατής της παράστασής "Προμηθέας Δεσμώτης" στο αρχαίο θέατρο Δίου, στην Επίδαυρο, ο ηθοποιός στο τέλος της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του ΣΕΗ, σχετικά με την υπόθεση και την τροπή που πήρε, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Το βίντεο που ο Στάνκογλου διαβάζει την επιστολή του ΣΕΗ στην Επίδαυρο

''Απασφάλισε'' ο Μπιμπίλας για τις διαμαρτυρίες κατά της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη

Μετά την δικαστική απόφαση για τον Λιγνάδη, προκλήθηκε σάλος και οργισμένες αντιδράσεις και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 15/7, όπου απλοί πολίτες και συλλογικότητες διαδήλωσαν. Εκεί παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με εκατοντάδες άλλους ηθοποιούς.

Πανό εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη σήκωσε σε παράσταση στην Καλαμάτα και ο χορευτής Πάνος Μαλακτός, ο οποίος εξήγησε τον λόγο για την κίνησή του αυτή.

Ο χορευτής παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Alpha Τώρα» την Δευτέρα 18/7 λέγοντας μεταξύ άλλων πως είχε πληροφορηθεί την παρουσία της Λίνας Μενδώνη στην παράσταση, και πώς δεν ήθελε να την αφήσει απλά να την απολαύσει.

«Για μένα ήταν αυτονόητο να σηκώσω το πανό», ανέφερε στην εκπομπή ο χορευτής.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε επίσης στην εκπομπή σχολιάζοντας την απόφαση του χορευτή, Πάνου Μαλακτού, να σηκώσει πανό διαμαρτυρόμενος για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τα πανό δεν προέρχονται από το ΣΕΗ. Τη λαϊκή οργή δε μπορεί να την ελέγξει κάποιος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.