«Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ...» - ''Καταπέλτης'' ο Θανάσης Κουρλαμπάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που αισθάνομαι...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ...» - ''Καταπέλτης'' ο Θανάσης Κουρλαμπάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Alpha τώρα» την Δευτέρα 18/7. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την αποφυλάκιση, μέχρι το Εφετείο, του Δημήτρη Λιγνάδη - για την οποία έχουν δημιουργηθεί σφοδρές αντιδράσεις καθώς και διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις του Θανάση Κουρλάμπα για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

«Ο καθένας μας έχει το αξιακό του σύστημα και τον τρόπο που επεξεργάζεται ότι συμβαίνει και τοποθετείται απέναντι σε αυτό. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που αισθάνομαι και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η μία από τις βασικές παραμέτρους που έχουν γεννήσει όλες αυτές τις αντιδράσεις είναι μια φαινομενική και μάλιστα μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην εξέλιξή της.

Το ότι αποφυλακίστηκε, ενώ υπήρξε καταδικαστική απόφαση, είναι ένα πράγμα το οποίο ο καθένας μας προσπαθεί να το κατανοήσει. Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ με τη λογική και να αισθανθώ βάσει αυτής πως ενώ ήταν προφυλακισμένος με τις καταγγελίες μέχρι να εκδικαστεί, δικάστηκε και καταδικάστηκε γι’ αυτές τις δύο περιπτώσεις και βγαίνει έξω», είπε αρχικά ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είπε στη συνέχεια: «Ο χώρος δοκιμάστηκε, στοχοποιήθηκε, όχι αδίκως, βγήκαν πολλές περιπτώσεις. Δεν είναι ο μόνος χώρος, ξεκίνησε από τον αθλητισμό, παντού υπάρχουν δυστυχώς αλαζονικές συμπεριφορές και συμπεριφορές που αντιβαίνουν στη φυσιολογική σχέση των ανθρώπων και πληγώνουν ανθρώπους.

Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί κάτι, ούτε έχω γίνει μάρτυρας. Δεν μπορεί, όμως, να μας παίρνει όλους η μπάλα. Ο χώρος του θεάτρου εξακολουθεί να είναι ένας μαγικός χώρος κι ένα υπέροχο άθροισμα σπουδαίων ανθρώπων και είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι του».

«Ντρέπομαι με όλα αυτά, είμαστε σκυλιά...» - Απασφάλισε ο Γεράσιμος Γεννατάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, μία άκρως αποκαλυπτική και εξομολογητική συνέντευξη στο Open Weekend, έκανε ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Ο ηθοποιός που σπάνια μιλά στις κάμερες, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, με τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στο κίνημα #MeToo αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Παλαιότερα ήμουν πιο αιχμηρός στις δηλώσεις μου, πλέον είμαι πιο ευγενικός. Γιατί όμως να είμαστε ευγενικοί και πολιτισμένοι με κάτι που είναι απάνθρωπο; Υποθέτω ότι μου έχει κοστίσει να μη με πάρουν σε δουλειές επειδή λέω την άποψή μου δημόσια. Κανείς δεν ασχολείται με αυτά που λέμε, αλλά με τον τρόπο που τα λέμε. Σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα αξίζουμε τίποτα»

«Είναι θέμα της κοινωνίας και όχι του κλάδου μας. Απλά τώρα βρήκαμε μια ωραία καραμέλα και το κάνουμε πάλι στο περιτύλιγμά του. Στη ζωή μου ήμουν πάντα υπέρ των αδυνάτων και υπέρ των παθόντων».

«Λυπάμαι πάρα πολύ που τα συζητάμε αυτά. Λυπάμαι για εκεί που βρισκόμαστε σαν άνθρωποι. Είναι ευτέλεια της ύπαρξής μας. Είμαστε σκυλιά που γαβγίζει το ένα στο άλλο. Ντρέπομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν και είμαι με τους ανθρώπους που κάτι έχουν πάθει. Κατεβαίνει πολύ χαμηλά αυτό που διακυβεύεται».