Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

''Το πλυντήριο στους 90 βαθμούς'' - Η οργισμένη αντίδραση της Δροσάκη σε δημοσίευμα συμπόνιας προς τον Λιγνάδη

Τι γράφτηκε και προκάλεσε το θυμό της;

''Το πλυντήριο στους 90 βαθμούς'' - Η οργισμένη αντίδραση της Δροσάκη σε δημοσίευμα συμπόνιας προς τον Λιγνάδη
News 18.07.2022 15:12
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

Η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς, προκάλεσε την αντίδραση πολλών ανθρώπων και κυρίως αυτών που ανήκουν στο θέαμα. Τις τελευταίες μέρες παρ' όλα αυτά αρκετά είναι και τα δημοσιεύματα συμπόνιας προς το πρόσωπό του, όπως ένα που ανέβηκε στην Καθημερινή και προκάλεσε την αντίδραση της ηθοποιού Λένας Δροσάκη.

Υπενθυμίζεται πως πέρα από το πανό που αναρτήθηκε σε θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο και προκάλεσε την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη από το χώρο, ήδη δύο ηθοποιοί έχουν διαβάσει στο τέλος της παράστασης ένα κείμενο καταδίκης του ΣΕΗ, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Μαρία Κίτσου. Ο πρώτος μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

To story της Λένας Δροσάκη μετά το δημοσίευμα υπεράσπισης του Λιγνάδη

«Το πλυντήριο στους 90 βαθμούς», γράφει η ηθοποιός και μάλιστα το έκανε αναδημοσίευση και η Μαριάννα Τουμασάτου.

Το δημοσίευμα στην Καθημερινή για τον Λιγνάδη που εξόργισε την Δροσάκη

''Όταν αποδείχθηκε ότι είναι βιαστής γιατί δεν αποχώρησες;'' - Ξέσπασε η Τουμασάτου για Μενδώνη και Λιγνάδη

Η γνωστή ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Open Weekend, από όπου και έκανε και κάποιες δηλώσεις σχετικά με την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη από την παράσταση στην Επίδαυρό, όταν σηκώθηκε πανό που ανέγραφε «βιαστής» αναφερόμενο στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για το αδίκημα του βιασμού.

Η ηθοποιός ήταν ανάμεσα στα εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα που πήραν θέση από την πρώτη στιγμή ενάντια σε αυτή την εξέλιξη και μάλιστα με δηλώσεις της στον αέρα του Alpha ''τσάκισε κόκκαλα'' μιλώντας για το τι μήνυμα δίνεται στον κόσμο αλλά και στα θύματα μετά την απόφαση αποφυλάκισης, όπου του δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η θέση της απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Εξίσου αιχμηρή ήταν για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και το γεγονός ότι αποχώρησε από την Επίδαυρο βλέποντας πανό που σηκώθηκε σε παράσταση με τις λέξεις «Είναι βιαστής».

«Ακούμε ότι είναι δικαιωμένος. Πώς αισθάνεται κανείς δικαιωμένος, όταν έχει καταδικαστεί για δύο βιασμούς απλά και μόνο επειδή του επέτρεψαν να βγει… Άλλο η δικαίωση, άλλο η δικαιοσύνη. Δικαίωση δεν έχει επέλθει. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι που έχουν πράξει τα ίδια και έχουν βγει. Κανένας εξ αυτών δεν έπρεπε να είναι εκτός κελιού γιατί έχουν βιάσει ανθρώπους. Η θέση των βιαστών είναι στη φυλακή, δεν είναι στο σπίτι τους».

«Χτες στην Επίδαυρο βγήκε ένα πανό που έλεγε ότι είναι βιαστής αυτό το πράγμα είναι μια πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί ελεύθερος κάποιος που μπορεί να του βιάσει το παιδί με το δεδομένο ότι είναι γνωστός βιαστής. Είναι ατομική ευθύνη να προστατευτώ εγώ από το να κρατήσει η δικαιοσύνη τον βιαστή στη φυλακή;

Και βλέπουμε ότι η Λίνα Μενδώνη αποχώρησε από την παράσταση επειδή βγήκε το πανό που ανακοίνωνε την απόφαση του δικαστηρίου. Αποχωρείς από την παράσταση, από τη θέση του όταν αποδείχθηκε ότι είναι βιαστής για΄τι δεν αποχώρησες; Είναι πολύ εύκολο να αποχωρήσεις από μία παράσταση αλλά την καρεκλίτσα δεν την αφήνουμε!».

Το πανό που σηκώθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη διάρκεια παράστασης στην Επίδαυρο και προκάλεσε την αποχώρηση της Μενδώνη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

''Είμαστε με τα θύματα'' - Η Μαρία Κίτσου συγκλόνισε το κοινό διαβάζοντας επιστολή κατά του Λιγνάδη μετά την παράσταση

«Τα πανό δεν προέρχονται...» - ''Απασφάλισε'' ο Μπιμπίλας για τις διαμαρτυρίες κατά της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη

Share