«Λίγο μουδιασμένος είμαι…» - Προβληματισμένος ο Πάνος Σταθακόπουλος με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι αιχμηρές δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Τώρα»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Λίγο μουδιασμένος είμαι…» - Προβληματισμένος ο Πάνος Σταθακόπουλος με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Πάνος Σταθακόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής «Alpha Τώρα» το πρωί της Τρίτης 19/7 και μίλησε για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του Πάνου Σταθακόπουλου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Λίγο μουδιασμένος είμαι… Καταρχάς να πω ότι σέβομαι και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Από εκεί και πέρα για να τον αφήσουν να βγει έξω, σημαίνει ότι κάποιος νόμος υπάρχει. Τώρα αν αυτός ο νόμος σχολιάζουμε και πούμε αν είναι σωστός ή όχι είναι ένα άλλο θέμα.

Σαν ερώτημα που βάζω στον εαυτό μου και σίγουρα υπάρχει σε πάρα πολύ κόσμο, είναι αν δικαιώθηκαν τα θύματα και αν ενδεχομένως άλλα θύματα θα έχουν το θάρρος να μιλήσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

''Όταν αποδείχθηκε ότι είναι βιαστής γιατί δεν αποχώρησες;'' - Ξέσπασε η Τουμασάτου για Μενδώνη και Λιγνάδη

Η γνωστή ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Open Weekend, από όπου και έκανε και κάποιες δηλώσεις σχετικά με την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη από την παράσταση στην Επίδαυρό, όταν σηκώθηκε πανό που ανέγραφε «βιαστής» αναφερόμενο στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για το αδίκημα του βιασμού.

Η ηθοποιός ήταν ανάμεσα στα εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα που πήραν θέση από την πρώτη στιγμή ενάντια σε αυτή την εξέλιξη και μάλιστα με δηλώσεις της στον αέρα του Alpha ''τσάκισε κόκκαλα'' μιλώντας για το τι μήνυμα δίνεται στον κόσμο αλλά και στα θύματα μετά την απόφαση αποφυλάκισης, όπου του δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η θέση της απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Εξίσου αιχμηρή ήταν για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και το γεγονός ότι αποχώρησε από την Επίδαυρο βλέποντας πανό που σηκώθηκε σε παράσταση με τις λέξεις «Είναι βιαστής».

«Ακούμε ότι είναι δικαιωμένος. Πώς αισθάνεται κανείς δικαιωμένος, όταν έχει καταδικαστεί για δύο βιασμούς απλά και μόνο επειδή του επέτρεψαν να βγει… Άλλο η δικαίωση, άλλο η δικαιοσύνη. Δικαίωση δεν έχει επέλθει. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι που έχουν πράξει τα ίδια και έχουν βγει. Κανένας εξ αυτών δεν έπρεπε να είναι εκτός κελιού γιατί έχουν βιάσει ανθρώπους. Η θέση των βιαστών είναι στη φυλακή, δεν είναι στο σπίτι τους».

«Χτες στην Επίδαυρο βγήκε ένα πανό που έλεγε ότι είναι βιαστής αυτό το πράγμα είναι μια πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί ελεύθερος κάποιος που μπορεί να του βιάσει το παιδί με το δεδομένο ότι είναι γνωστός βιαστής. Είναι ατομική ευθύνη να προστατευτώ εγώ από το να κρατήσει η δικαιοσύνη τον βιαστή στη φυλακή;

Και βλέπουμε ότι η Λίνα Μενδώνη αποχώρησε από την παράσταση επειδή βγήκε το πανό που ανακοίνωνε την απόφαση του δικαστηρίου. Αποχωρείς από την παράσταση, από τη θέση του όταν αποδείχθηκε ότι είναι βιαστής για΄τι δεν αποχώρησες; Είναι πολύ εύκολο να αποχωρήσεις από μία παράσταση αλλά την καρεκλίτσα δεν την αφήνουμε!».

Το πανό που σηκώθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη διάρκεια παράστασης στην Επίδαυρο και προκάλεσε την αποχώρηση της Μενδώνη