Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

"Τι μας ξημέρωσε Θεέ μου..." - «Τσακίζει» κόκκαλα η ανάρτηση της Ιωάννα Μαλέσκου για τις φωτιές

"Όλα είναι μια στιγμή".

News 21.07.2022 12:50
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Χιλιάδες σπίτια και στρέμματα έχουν καεί από την πυρκαγιά της Πεντέλης, η οποία ξέσπασε και στις γύρω περιοχές και φυσικά πολλοί ήταν οι celebrities που είτε μοιράστηκαν με πόνο τις δικές τους περιπέτειες με την φωτιά, όπως η Ελένη Γερασιμίδου, είτε εξέφρασαν δημόσια την οργή και την λύπη τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία μέσα από ένα story που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, θέλησε να στείλει κουράγιο σε όσους παλεύουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Μαλέσκου για τις φωτιές

"Είναι και κάποιες μέρες που αναρωτιέσαι, "Τι μας ξημέρωσε Θεέ μου". Και μέχρι να σου συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, δεν σπουδαιολογείς τι πραγματικά έχει αξία. Μια δύσκολη μέρα πέρασε. Για κάποιους άλλους όμως δυστυχώς δεν ήταν. "τέλος καλό, όλα καλά". Να προσέχετε τον εαυτό σας. Όλα είναι μια στιγμή", έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Μαλέσκου για τις φωτιές

Δωρέαν ψυχολογική υποστήριξη για τους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων
  • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»

Φωτιά Πεντέλη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φωτιά Πεντέλη: Λίστα με όλους τους τρόπους ενίσχυσης των πυρόπληκτων

Φωτιά Πεντέλη: Αυτό είναι το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά

Share