«Σε μία δύο περιπτώσεις, έχω μετανιώσει που...» - Ο Μάριος Αθανασίου συγκλονίζει με όσα αποκάλυψε για τις καταγγελίες στο χώρο του

«Είχα την αίσθηση ότι..»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Σε μία δύο περιπτώσεις, έχω μετανιώσει που...» - Ο Μάριος Αθανασίου συγκλονίζει με όσα αποκάλυψε για τις καταγγελίες στο χώρο του

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη στο Secret και την Μαριάνθη Κουνιά και δήλωσε πως θεωρεί μεγάλη νίκη όσα έχουν καταφέρει οι καλλιτέχνες τον τελευταίο χρόνο -όσον αφορά το κίνημα #metoo, που ξεκίνησε πέρυσι.

Οι δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου για το metoo

«Ενωθήκαμε, γίναμε μια γροθιά. Υπάρχει μια ικανοποίηση για το πώς έχουμε αντιδράσει οι περισσότεροι στο σύνολό μας. Η διάθεση συσπείρωσης και υπεράσπισης των θυμάτων που έδειξε ο χώρος μας νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Στη συνέχεια, ο Μάριος Αθανασίου αποκαλύπτει: «Εγώ έχω αίσθηση κάποιων ανάλογων κακών περιστατικών, αλλά όχι τόσο έντονων όσο αυτά που έχουν καταγγελθεί. Στη μία από τις τέσσερις καταγγελίες είχα και προσωπική επαφή. Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές το διαχειριζόμουν.

Και σε μία-δύο περιπτώσεις, τώρα που το βλέπω πιο ψύχραιμα, έχω μετανιώσει που δεν αντέδρασα πιο έντονα τότε που συνέβαινε. Είχα την αίσθηση ότι κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από τον χώρο μας. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εξαιρετικού επιπέδου και υπέροχοι δάσκαλοι», αποκάλυψε ο ηθοποιός - ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια.

Μάριος Αθανασίου

«Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση τους»

Ο Μάριος Αθανασίου βρέθηκε καλεσμένος της Ελένης Τσολάκη, το πρωινό της Κυριακής 10/7, στο πλατό της εκπομπής Open Weekend με αφορμή τη νέα παράσταση «Πάρτι Γενεθλίων», στην οποία συμμετέχει. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και όλα όσα ήρθαν στο φως για τον θεατρικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριος Αθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στο metoo ήταν πολύ αυθόρμητο το ξεκίνημα του και είναι πολύ συγκεκριμένο. Αφορά μόνο τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τους βιασμούς, την σεξουαλική παρενόχληση και ότι έχει χτιστεί γύρω από το metoo είναι υποστηρικτικό στα θύματα.

Απέναντι στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση τους. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να μπούμε στη θέση τους».

«Ότι και να φαντάζεσαι ή να λες πως ξέρεις, το μέγεθος αυτών των καταγγελιών δεν μπορεί να το φανταστεί κανένας! Εγώ δεν γνώριζα αυτά τα πράγματα σε καμία περίπτωση ποτέ ούτε μπορούσα να φανταστώ γιατί δεν μπορείς να πιστεύεις όσα ακούς και σαν φήμες » πρόσθεσε ακόμα ο Μάριος Αθανασίου - ο οποίος πρόσφατα ''κάρφωσε'' τον Κούγια για όσα είπε κρυφά στη δίκη Λιγνάδη.