Δύσκολες ώρες για τον Σταύρο Νικολαϊδη - Τι συνέβη;

«Η μυρωδιά του καμένου και του θανάτου αρχίζει χιλιόμετρα πριν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δύσκολες ώρες για τον Σταύρο Νικολαϊδη - Τι συνέβη;

Μια εβδομάδα έχει περάσει περίπου από τότε που σήμανε συναγερμός αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης καθώς οι ζημιές που άφησε πίσω της ήταν τεράστιες, με αποτέλεσμα ένας 80χρονος να βάλει τέλος στην ζωή του μόλις αντίκρισε το πως είχει γίνει η οικία του.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Νικολαΐδης μίλησε στην εκπομπή «Alpha Τώρα» καθώς ήταν ένα από τα πρόσωπα που παραλίγο να χάσει το σπίτι του από τη φωτιά στη Διώνη. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο τελευταίο σπίτι στα 100μ από εμένα σταμάτησε η φωτιά. Μπορεί και λιγότερο. Η μυρωδιά του καμένου και του θανάτου αρχίζει χιλιόμετρα πριν».

Οι δηλώσεις του Σταύρου Νικολαϊδη

"Να καούν ζωντανοί"

Χιλιάδες στρέμματα και σπίτια έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 19/7 στην Πεντέλη και εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Διώνη, με τον ηθοποιό Σταύρο Νικολαϊδη να ζει εκεί.

Ο ίδιος επέστρεψε πριν μερικές ώρες μετά την εκκένωση και αντίκρυσε τα πάντα ντυμένα στα μαύρα. Μάλιστα, εξέφρασε την οργή του τόσο για αυτούς που προκαλούν τέτοιες καταστροφές όσο κι για εκείνους που αφήσουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

«Ποτέ δεν θα πάψω να εύχομαι φρικτό θάνατο σε όσους δημιουργούν αυτές τις καταστροφές. Αν είναι δυνατόν να καούν και ζωντανοί, ακόμα καλύτερα. Θλίβομαι για το μέλλον και το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας… » έγραψε χαρακτηριστικά.

«Και ξαφνικά… όλα αλλιώς… όλα μαύρα… και μόνο που βρίσκεσαι για λίγη ώρα εκεί τα ρούχα και τα μαλλιά σου ποτίζουν από την μυρωδιά της καμένης ζωής… εκεί που κάποτε άκουγες πουλιά και νερά να τρέχουν… Από τις αγαπημένες συνήθειες του Θάνου ήταν οι βόλτες μας… «πάμε για ετσερεύνηση» όπως μου ‘λεγε. Τώρα να τον πάω να δει τι; Και πώς να του το εξηγήσω;».

 Οι οργισμένες αναρτήσεις του Σταύρου Νικολαϊδη με τις καταστροφές από την φωτιά