Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση μάρτυρα για βιασμό

Πρόκειται για φίλο της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση μάρτυρα για βιασμό

Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση ενός μάρτυρα που αφορά την μία εκ των τριών υποθέσεων βιασμού για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός. Αναμένεται να καταθέσει φίλος της πρώτης καταγγέλουσας, που έχει προταθεί προς ενίσχυση του περιεχομένου όσων έχει επωνύμως αποκαλύψει στις δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δίκη στις 8/7 είχε αναβληθεί , ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό ο ηθοποιός βρίσκεται στο σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του και μάλιστα ετοιμάζεται να κάνει και δηλώσεις σχετικά με τα όσα μεσολάβησαν αυτό το διάστημα. Αποκάλυψε μάλιστα και τη στάση που έχουν κρατήσει κάποιοι ηθοποιοί μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη σημερινή 26/7 δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι έχουν προταθεί από τις καταγγέλλουσες προς ενίσχυση του περιεχομένου όσων έχουν επωνύμως αποκαλύψει στις δικαστικές αρχές.

Ο κατηγορούμενος, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου, έχει εμφανιστεί διατεθειμένος να είναι παρών στις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς απομένουν να εξεταστούν ακόμη αρκετοί και κρίσιμοι μάρτυρες από τις καταθέσεις των οποίων, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα καταλήξουν στην κρίσιμη ετυμηγορία τους.

Σε κάθε περίπτωση, με βάση τον προγραμματισμό του το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας συνεδρίαση σε καθημερινή βάση. Αμέσως μετά η δίκη θα διακοπεί, λόγω θερινών διακοπών, και θα επανέλθει με καταθέσεις μαρτύρων την πρώτη κιόλας μέρα του Σεπτεμβρίου με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

«Κάτι ψιθυριζόταν, εντάξει θα πάει και με κάποια και τι έγινε;» - Η αποκάλυψη πασίγνωστης ηθοποιού για τον Φιλιππίδη

Μετά τα νεότερα σχετικά με την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά και τις εξελίξεις με τη δίκη του, αρκετές είναι οι αποκαλύψεις που βγαίνουν ακόμη στο φως από άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του και τον έζησαν ή από άλλους που γνώριζαν κάτι από τρίτους και δεν μιλούσαν.

Η Μαίρη Ραζή έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «On Time» και μίλησε για τη ζωή τις και τις δυσκολίες που βίωσε όταν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά και για εκείνον, μιας και δεν μπορεί να πιστέψει όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Εσύ το περίμενες όλο αυτό που έσκασε για τους δύο συγκεκριμένους συναδέλφους σου;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Γιατί να το περιμένω; Από κάτι ψιθύρους και κουτσομπολιά στα παρασκήνια κάτι ερχόταν στα αυτιά μας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης μένει στην ίδια γειτονιά με μένα και τον ξέρω από παιδί, δεν με ενδιέφεραν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του. Δεν με ενδιαφέρει κανενός η σεξουαλική του προτίμηση, είναι δικό του θέμα, προσωπικό.

Ένας μορφωμένος άνθρωπος, με πετυχημένη καριέρα, καλός ηθοποιός, με έργα, αλλά κοίταξε, το πάθος πάντα δεν ελέγχεται. Βεβαίως θα κρίνει η δικαιοσύνη, μένει να αποδειχτούν όλα αυτά, όπως επίσης και για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Κάτι ψιθυριζόταν στα καμαρίνια, παντρεμένος, εντάξει θα πάει και με κάποια και τι έγινε; Θα τον κρεμάσουμε; Έλεος! Αλλά, άλλο αυτό, άλλα αυτά που καταγγέλθηκαν.

Η αποκάλυψη πασίγνωστης ηθοποιού για τον Φιλιππίδη

Επειδή μας έχουν κάνει πολλά δώρα καλλιτεχνικά και ο ένας και ο άλλος, παραμένω σε αυτό που έχουν προσφέρει στην τέχνη κι όχι σε οτιδήποτε άλλο και φυσικά περιμένω να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αλλά το ρεζιλίκι μένει. Το θέατρο δεν είναι αυτό. Το θέατρο είναι φως. Βρέθηκαν και δυο τρεις που είναι σκοτεινοί. Έγινε. Αυτό δεν αλλάζει. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι είμαι με την πλευρά των θυμάτων και θλίβομαι για όλα αυτά.