To «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ απαντά για τη σαγιονάρα στο Μέγαρο

Η επιστολή τους προς απάντηση των όσων ειπώθηκαν

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
To «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ απαντά για τη σαγιονάρα στο Μέγαρο

Το «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον άνδρα που εμφανίστηκε στη γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο με σαγιονάρα και βερμούδα. όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πρόκειται για τον διακεκριμένο μουσικό Ιωάννη Στρατάκη, ο οποίος εν συνεχεία άλλαξε και ''έντυσε'' μουσικά την δεξίωση.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 24/7 στο Προεδρικό Μέγαρο διεξάχθηκε γιορτή με αφορμή τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η εμφάνιση του συγκεκριμένου άντρα, που όπως αποκαλύφτηκε είχε μόλις έρθει από άλλες υποχρεώσεις προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων και του Άρη Πορτοσάλτε, που θεώρησε απρεπή την αμφίεση για την περίσταση. Αυτές και άλλες δηλώσεις ζητά το σωματείο να ανακληθούν και να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας της ΕΡΤ για το συμβάν

Συγκεκριμένα, το Σωματείο έκανε σαφές πως η φωτογραφία από το Προεδρικό Μέγαρο, που απεικονίζει καλεσμένο στη χτεσινή δεξίωση της Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με βερμούδα και σαγιονάρες, στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μουσικό της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την ώρα που πηγαίνει να κάνει sound-check. Όχι την στιγμή της στη δεξίωσης δηλαδή, αλλά δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει πως παρά την έντονη ζέστη, όλοι οι μουσικoί της ΕΣΟ παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο και τους καλεσμένους της φορώντας σμόκιν και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ένδυσης, επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεσμούς και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Θεωρούμε ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε η φωτογραφία, θίγει το ήθος του συναδέλφου μας και πλήττει το κύρος της Ορχήστρας και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλείνοντας, το Σωματείο τονίζει πως επιθυμεί, όσα ΜΜΕ, ασχολήθηκαν με το θέμα, παρουσιάζοντάς το με λάθος πληροφορίες, να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Παραθέτει μάλιστα και φωτογραφία του ίδιου του μουσικού, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι αντιδράσεις στο Twitter για το άκαιρο της εκδήλωσης

H πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης τη στιγμή που η χώρα μας μαστίζεται από τις πυρκαγιές, όσο και η εμφάνιση κάποιων προσώπων στη δεξίωση σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο twitter me to hashtag να είναι ψηλά για ώρες.

Στην γιορτή παρευρέθηκε και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης που επίσης μάζεψε αρνητικά σχόλια από κάποιους χρήστες λόγω του ότι θεωρήθηκε άκυρη η παρουσία του σε μια τέτοια εκδήλωση. Ο ίδιος πριν από λίγες μέρες είχε εκφράσει την επιθυμία του να κάνει παιδιά με τον σύντροφο του με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και πάλι κόντρα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία απάντησε με ειρωνικό τρόπο στις βλέψεις του.