Διέκοψε τη συναυλία της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Ελένη Βιτάλη

Ποια η κατάσταση της υγείας της;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Διέκοψε τη συναυλία της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Ελένη Βιτάλη

Το βράδυ της Δευτέρας 25/7 η Ελένη Βιτάλη μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Ρόδου. Συγκεκριμένα, η γνωστή τραγουδίστρια αισθάνθηκε έντονους πόνους στην μέση με αποτέλεσμα να διακόψει αναγκαστικά την συναυλία της.

Μάλιστα, η εταιρία διοργάνωσης της συναυλίας δεν δίστασε να βγάλει σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της Ελένης Βιτάλη. Να τονίσουμε επίσης πως, τις συναυλίες της έχει ακυρώσει και η Ελένη Φουρέιρα.

Η ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της Ελένης Βιτάλη

«Δυστυχώς δεν είναι τα πάντα προβλεπόμενα. Ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα υπάρχει. Η κυρία Βιτάλη ενώ βρισκόταν επί σκηνής ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία. Με έντονους πόνους στην μέση ένιωσε πως θα σωριαζόταν επί σκηνής. Προτίμησε να αποχωρήσει, παρά να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πριν την συναυλία ήταν μια χαρά. Μας είπε ότι 40 χρονιά, είναι η πρώτη φορά που της συνέβη κάτι τέτοιο. Άλλωστε και για μας αυτή ήταν η τρίτη φορά που συνεργαστήκαμε με την κυρία Βιτάλη και όλα ήταν άψογα πάντα.Ευχαριστούμε το νοσοκομείο Ρόδου για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Εμείς σαν διοργανωτές ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο που γέμισε το θέατρο μεσαιωνικής τάφρου.

Το ποιοι είμαστε νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει και το έχουμε αποδείξει τα τελευταία 10 χρόνια με τις δουλειές μας. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν και τα απρόοπτα-ανθρώπινα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας όποιος επιθυμεί μπορεί με το εισιτήριο της χθεσινής συναυλίας, να παρακολουθήσει δωρεάν κάποια από τις επόμενες εκδηλώσεις μας.

Επίσης ένα μεγάλο συγγνώμη εκ μέρους της κυρίας Βιτάλη για το χθεσινό συμβάν. Και όπως μας είπε, επιθυμεί κάποια στιγμή να έρθει για μια δωρεάν συναυλία στην Ρόδο, για τον κόσμο που την έζησε το συμβάν».

Λίγα λόγια για την Ελένη Βιτάλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1954 μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας από παιδί σε όλη την επικράτεια. Η οικογένειά της είναι ρομά καταγωγής. Ο πατέρας της Τάκης (Δημήτρης) Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση (Χαρίκλεια) Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια σε πανηγύρια.

Έτσι, από μικρή μπαίνει και η ίδια στο χώρο των πανηγυριών, παρέα με τσιγγάνους μουσικούς και δημοτικούς οργανοπαίκτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Συνέπεια αυτών είναι η πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα που είχε όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (με το τραγούδι Χωρίς δεκάρα) και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας. Κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου («Δεν περισσεύει υπομονή» Α. Κουνάδη-Β. Γκούφα), και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της (και την παράλληλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με τον «Μανωλιό») γίνεται αμέσως γνωστή.

Με το ξεκίνημά της, η Βιτάλη φανερώνει το βασικό χαρακτηριστικό, που θα καθορίσει, εξ αρχής, την πορεία της: την συνύπαρξη εντός της, δύο κόσμων, συμπληρωματικών αλλά και συχνά αντιφατικών. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη έκταση και η χροιά της φωνής της.