«Είπα εγώ σε αυτούς τους...» - Οι εκρηκτικές δηλώσεις του Οικονομόπουλου για την πίστη του στον θεό

«Δεν θα μιλήσω για τα πιστεύω μου;»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είπα εγώ σε αυτούς τους...» - Οι εκρηκτικές δηλώσεις του Οικονομόπουλου για την πίστη του στον θεό

Ο Νίκος Οικονομόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ''Κοσμοράδιο 95,1'' και μεταξύ των όσων δήλωσε αναφέρθηκε και σε ένα θέμα, που συχνά θίγει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και αυτό δεν είναι άλλο από τη βαθιά του πίστη στον θεό.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ο τραγουδιστής συγκινείται όταν αναφέρεται στη θρησκεία και έτσι για άλλη μια φορά εξήγησε κοιτώντας την κάμερα, πως δεν πρόκειται να σταματήσεις να μιλάει περί του θέματος καθώς το ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είναι κάτι, που τον γεμίζει και τον κάνει ευτυχισμένο, όπως είπε.

Οι δηλώσεις του Νίκου Οικονομόπουλου για την πίστη του στον θεό

«Δεν θα μιλήσω για τα πιστεύω μου; Είμαι ένας άνθρωπος που ζω σε μια δημοκρατική χώρα πιστεύω και μπορώ να μιλάω για το οτιδήποτε. Η πίστη του καθενός είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Πολλές φορές λένε ότι το λέω για να γίνω αρεστός.

Έχω την ανάγκη να γίνω αρεστός σε κάποιον επειδή πιστεύω; Πόσοι άνθρωποι δεν πιστεύουν; Είπα εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν πιστεύετε είστε κακοί; Είναι δυνατόν; Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον κόσμο; Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλάω για τον εαυτό μου.

Πιστεύω πάρα πολύ στον Χριστό, το λέω συνέχεια και το λέω με πολλή αγάπη γιατί το νιώθω. Δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω και να δείχνω τη χαρά μου γι’ αυτό το πράγμα. Είμαι ευτυχισμένος. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Πολλές φορές υπάρχει ένα ταμπού: “αααα αυτός είναι ο καλός Χριστιανός” Ναι, είμαι ο Χριστιανός Ορθόδοξος, πειράζει; Αυτός είμαι. Σε όποιον αρέσει. Εσύ μπορεί να είσαι κάτι άλλο. Το θέμα είναι να μην κάνεις κακό σε άλλους. Μπορείς να λες τα πιστεύω σου και μέχρι εκεί».

«Η αγάπη μου για τον Χριστό είναι χωρίς τέλος, χωρίς ταβάνι, ανεξίτηλη»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε στην Ναταλία Γερμανού και στο Καλύτερα δεν Γίνεται για την δουλειά του, την αγάπη του για οικογένεια αλλά και τον πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο Χριστός στη ζωή του.

Για τους χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή: «Προσπαθώ να μη δημοσιοποιώ πολύ την προσωπική μου ζωή. Όχι γιατί δεν πρέπει, γιατί δεν μου πολυαρέσει εμένα. Δεν το κάνω επίτηδες. Δεν προσποιούμαι κάτι, μου αρέσει να ζω φυσιολογικά. Όσον αφορά στις δημόσιες σχέσεις, κάνω στα λογικά πλαίσια. Δεν κάνω επί τούτου»

Πώς είναι σαν σύντροφος; «Αυτό θα έπρεπε να το ρωτήσεις στη γυναίκα που είναι μαζί μου. Θεωρώ πως είμαι ένας κανονικός άνθρωπος και ζω μια πολύ φυσιολογική ζωή. Χαίρομαι με τα απλά πράγματα, όπως το να πιω έναν καφέ το πρωί και να οδηγήσω με το αυτοκίνητό μου. Το κάνω 10 χρόνια συνεχόμενα κάθε πρωί. Αυτό με ευχαριστεί. Την απολαμβάνω τη μοναξιά μου. Μου αρέσει».

Για την αγάπη του στη θρησκεία. «Η αγάπη μου, η οποία είναι απέραντη, ανεξίτηλη, χωρίς τέλος, χωρίς ταβάνι, είναι η αγάπη μου τον Χριστό. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά τα πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους. Τα πράγματα δεν τα έκανα εγώ. Αν θεωρήσουμε ότι έχω μία καλή φωνή δεν είναι δική μου η φωνή. Αυτό το ταλέντο είναι ένα δώρο από τον Θεό. Ευχαριστώ τον Θεό για όλα αυτά, τα καλά και τα άσχημα που έζησα σε μικρότερη ηλικία. Είμαι ευγνώμων από τον Θεό και τους ανθρώπους».

Πώς θα φανταζόταν τον εαυτό του 20 χρόνια αργότερα; «Αγαπώ πολύ την οικογένεια. Θέλω πολύ να κάνω. Υπάρχουν και στιγμές που λέω ότι καλύτερα που δεν έχω κάνει με όλα αυτά. Θέλω να κάνω παιδιά, θέλω να δώσω αγάπη». Επανασύνδεση για Νίκο Οικονομόπουλο - Βίκυ Κάβουρα;