«Βρέθηκε ξαφνικά...» - Ο Γιάννης Σμαραγδής συγκλονίζει μιλώντας για την απώλεια της συζύγου του

«Μπήκε στη θάλασσα και βγαίνοντας κεραυνοβολήθηκε...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Βρέθηκε ξαφνικά...» - Ο Γιάννης Σμαραγδής συγκλονίζει μιλώντας για την απώλεια της συζύγου του

Πριν λίγες μέρες μίλησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στη Secret και στην Σάσα Σταμάτη με αφορμή την πρόσφατη απώλεια της συζύγου του, Ελένης.

Η Ελένη Σμαραγδή υπήρξε το στήριγμα του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή σε όλη του την κινηματογραφική πορεία. Ο ίδιος πάντα την θεωρούσε «Άγγελό» του. «Ήταν Άγγελος με φτερά, που μου τα δάνειζε κάθε φορά που έκανα μια ταινία. Σαν Άγγελος έφυγε».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή για την απώλεια της συζύγου του

«Βρέθηκε ξαφνικά πριν από δύο μήνες με έναν κακοφορμισμένο πολύποδα κι είχε αρχίσει ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, που ήταν τα προεόρτια για χειρουργική επέμβαση. Στο μεσοδιάστημα, με την άδεια των γιατρών για να αλλάξει παραστάσεις κι εικόνες, πήγε στο χωριό της, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Κι ενώ τα πράγματα έμοιαζαν να εξελίσσονται ομαλά, μπήκε στη θάλασσα για να κάνει μπάνιο και βγαίνοντας κεραυνοβολήθηκε από ένα ολικό εγκεφαλικό. Στην ουσία, έφυγε στον τόπο όπου γεννήθηκε. Έμοιαζε σαν να ζήτησε από τον Θεό να την απαλλάξει από τα βάσανα που θα ακολουθούσαν αλλά και να απαλλάξει τους ανθρώπους που αγαπά από τα βάσανα που θα προκαλούσαν οι πολύμηνες, βασανιστικές θεραπείες.

Ο Θεός ήθελε να την πάρει για να μην ταλαιπωρηθεί άλλο. Πριν μπει στην Εντατική, πρόφτασε και γέλασε στο γιο μου, τον Αλέξανδρο, με τη γλύκα που είχε σε όλη της τη ζωή για όλους τους ανθρώπους. Νομίζω ότι ο Θεός της έκανε αυτήν τη χάρη, να την πάρει όπως αυτή ήθελε, στον τόπο της γιατί ήταν καλός άνθρωπος και δεν είχε πειράξει μυρμήγκι στη ζωή της».

Πριν λίγες μέρες απαρηγόρητος συνόδευσε τη σύζυγό του στην τελευταία της κατοικία

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής συνόδευσε σήμερα τη σύζυγό του Ελένη, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στην τελευταία της κατοικία μεταξύ οικείων προσώπων και φίλων. Οι φωτογραφίες από την κηδεία είναι πραγματικά σπαρακτικές, αφού ο καλλιτέχνης αδυνατεί ακόμα να πιστέψει το χαμό. Παρευρέθηκαν επίσης γνωστά πρόσωπα, όπως ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας και η Όλγα Κεφαλογιάννη με το σύζυγό της Μίνω Μάτσα.

Η κηδεία έγινε στις 5 το απόγευμα στις 18/7 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι. Η οικογένεια της Ελένης Σμαραγδή απηύθυνε παράκληση προς όσους θέλουν να στείλουν στεφάνια να προτιμήσουν να κάνουν μια δωρεά για τα παιδιά στα Παιδικά Χωριά SOS: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: IBAN GR 69 0110 1040 0000 1044 8022 763.

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην αγκαλιά οικείου του προσώπου στην κηδεία

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Σμαραγδής στην κηδεία της αγαπημένης του συζύγου

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας σττην κηδεία της Ελένης Σμαραγδή

Ο Χάρης Ρώμας στην κηδεία της Ελένης Σμαραγδή