«Καλό ταξίδι...» - Πένθος για την Χριστίνα Τσάφου

Το συγκινητικό αντίο στην Σούλα Αθανασιάδου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Καλό ταξίδι...» - Πένθος για την Χριστίνα Τσάφου

Θλίψη επικρατεί ελληνική τηλεόραση αλλά και στο twitter μετά την είδηση πως έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου (δείτε τα αίτια θανάτου). Ηθοποιοί με τους οποίους είχε συνεργαστεί, έστειλαν το δικό τους αντίο, ανάμεσα τους και η Χριστίνα Τσάφου.

Οι δυο ηθοποιοί είχαν πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά "Θα βρεις τον δάσκαλο σου", που προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Η ανάρτηση της Τσάφου για την Αθανασιάδου

«Σουλα Αθανασιαδου... είχα την τιμή να την γνωρίσω και να δουλέψω μαζί της στο θέατρο Τέχνης, όπως και με τον σύζυγό της Γ. Δάνη. Μετά ήρθε και η τηλεοπτική συνεργασία μας.. Μια υπέροχη γυναίκα, μια σπουδαία συναδελφος και φίλη! Καλό ταξίδι Σουλα μου...», έγραψε στο προφίλ της στο Facebook, λίγο μετά την ανάρτηση της Σοφίας Παυλίδου.

Η ανάρτηση της Τσάφου για το θάνατο της Αθανασιάδου

Λίγα λόγια για τη ζωή της ηθοποιού

Η Αθανασία (Σούλα) Αθανασιάδου (Πειραιάς, 1929 - Αθήνα, Απρίλιος 2022) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός.Σπούδασε στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, κυρίως την δεκαετία του 1960. Τηλεοπτικά, ξεχώρισε στις σειρές Λόγω τιμής, Εγκλήματα, Βότκα πορτοκάλι, Θα βρεις τον δάσκαλό σου και Λένη. Ο ρόλος που την καθιέρωσε ήταν αυτός της Μάχης στα Εγκλήματα.

Δίδαξε υποκριτική στην Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Γιώργου Δάνη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έπασχε από αλτσχάιμερ. Μάλιστα στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της νόσου.

Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών τον Απρίλιο 2022 και κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956, στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω».

Την δεκαετία του 1960 εμφανίστηκε σε άλλες δέκα ταινίες με πιο γνωστές την «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και την «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη. Και οι δυο αυτές ταινίες γυρίστηκαν το 1966 από την Φίνος Φιλμ. Το όνομά της εμφανίστηκε για τελευταία φορά στον κινηματογράφο το 2001, στην κοινωνική ταινία του Στράτου Τζίτζη «Σώσε με».

Αθανασιάδου

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 άρχισε να εμφανίζεται και στην τηλεόραση, κυρίως σε δραματικούς ρόλους όπως στην σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» στον ρόλο της μητέρας του Παύλου Ροδίνη, τον οποίο υποδυόταν ο Γιάννης Φέρτης, με τον οποίο είχε μόνο εννιά χρόνια διαφορά.

Το 1994 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά «Μην φοβάσαι την φωτιά» και την επόμενη χρονιά στην σειρά «Απών». Το 1996, με την συμμετοχή της στην νεανική κοινωνική σειρά «Λόγω τιμής» στον ρόλο της θείας της Μάνιας (Χριστίνα Αλεξανιάν), η καριέρα της πήρε ώθηση και δυο χρόνια αργότερα εκτοξεύτηκε όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου της χάρισε τον ρόλο της Μάχης στην μαύρη κωμωδία του ΑΝΤ1 «Εγκλήματα».

Το 2001 πρωταγωνίστησε στην σειρά «Βότκα πορτοκάλι» στον ρόλο της μητέρας του Ρένου Χαραλαμπίδη. Το 2003 ξανασυνεργάστηκε με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά του Mega «Λένη», όπου υποδυόταν την μητέρα της Κάτιας Δανδουλάκη.

Συμμετείχε επίσης στην κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές», στο επεισόδιο με τίτλο «Η μοντέρνα πεθερά». Τον γιο της υποδυόταν και πάλι ο Ρένος Χαραλαμπίδης ενώ την νύφη της η Ρένια Λουιζίδου.

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στην σειρά του ΑΝΤ1 «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», όπου υποδυόταν την Φρόσω, την οικονόμο της οικογένειας Πασπάτη. Η ίδια είπε τις τελευταίες λέξεις στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Και εις άλλα με υγεία». Ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο θέατρο το 2005, στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη.