Στο πλευρό του Σωκράτη Μάλαμα η Κλέλια Ρένεση μετά από τον σάλο που προκλήθηκε - «Δεν είναι βολεμένος»

«Γιατι ενα σαπιο συστημα κ ενας βιαστης να συνεχιζουν να βιαζουν τη στιγμη αυτη την μαγικη;»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Στο πλευρό του Σωκράτη Μάλαμα η Κλέλια Ρένεση μετά από τον σάλο που προκλήθηκε - «Δεν είναι βολεμένος»

Τις τελευταίες ώρες οι χρήστες των social media έχουν ξεσπάσει φανερά αναφορικά με την κίνηση του Σωκράτη Μάλαμα στην συναυλία όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/7) στο Πέραμα Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής διέκοψε την συναυλία προκειμένου να κατέβει το πανό “Βιαστής Είναι” που αναφερόταν στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κίνησή του φαίνεται πως δεν άρεσε σε αρκετούς θαυμαστές του καθώς το όνομα του Σωκράτη Μάλαμα έχει γίνει trend στο Twitter όπου ξεκίνησαν να τον κάνουν #cancel. Ωστόσο, η Κλέλια Ρένεση η οποία δεν διστάζει να παίρνει θέσει σε ανάλογα θέματα δημοσίως, αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και να τοποθετηθεί δημοσίως.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

«Ο καλλιτέχνης σε καλει στον χωρο του. Εχει ετοιμαστει απο καιρο, ερχεται με μια βαλιτζα τραγουδια, στιχακια, με ολον τον πλουτο που εχει μαζεψει ποντο ποντο στις πλατες του. Αρχιζει να σου λεει τις ιστοριες του. Κοιταει τα ματια σου, θελει να περασει μεσα. Ετσι εχει μαθει να ονειρευεται. Την ωρα της παραστασης του, εχει τον πρωτο λογο κ τον τελευταιο. Εχει το δικαιωμα να αποσυντονιζεται .

Ξεκιναει να σου πει μια ιστορια κ βλεπει ενα τεραστιο «ΒΙΑΣΤΗΣ» μπροστα του. Κ σφιγγεται το στομαχι του.. Γιατι ενα σαπιο συστημα κ ενας βιαστης να συνεχιζουν να βιαζουν τη στιγμη αυτη την μαγικη; Πριν κ μετα μπορει οποιος θελει να παρεμβει. Αν ομως ο καλλιτεχνης θελει μονο ματια ανοιχτα κ φωτινα για να επικοινωνήσει το μεσα του , οφειλει να το ζητησει.

Ειπε σαφως πως συμφωνει, πως ειναι με το μερος μας,, αλλα τωρα ειναι η ωρα της αφηγησης. Γιατι αν ακουσεις προσεκτικα τον καθε στιχο, εχει απαντησει σε ολα αυτα χρονια πριν, κ σου απλωνει το χερι να πιαστεις απ την βαρκα του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Ή ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Ή ΠΙΟ ΜΕΣΟΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ Κ ΠΟΙΗΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ Κ ΧΤΥΠΙΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ ΣΟΥ Κ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ Κ ΠΩΣ, ΣΕ ΚΕΡΝΑΕΙ ΝΕΡΟ Κ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ Κ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΟΣΟ Κ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ) ΑΥΤΟΣ ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Γι αυτο τον αγαπησες. Για το «Καληνυχτα μαλ@κα η ζωη εχει πλακα» Κ το «ολοι οι καρι@λιδες μια εταιρια». Ο Σωκράτης Μάλαμας εχει προηγηθει της διαμαρτυριας σου χρονια πριν, εχει περιγραψει την ψευδοκουλτουρα που ζουμε με απειρους τροπους πριν καν την αφουγκραστεις.

Δεν ειναι βολεμα το αιτημα του. Ειναι «ναι, μαζι σας , αλλα παμε τωρα ν αλλαξουμε τον κοσμο ξεκινώντας απ τα μεσα μας».

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

Λίγα λόγια για τον Σωκράτη Μάλαμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής. Λόγοι εργασίας των γονέων του τον έκαναν να βρεθεί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι τα εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Το μπουζούκι που του έκανε δώρο ο πατέρας του αποτέλεσε το αρχικό του ερέθισμα για τη μουσική. Στα δεκατρία του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα ως επιβράβευση για τις επιδόσεις του στα σχολικά μαθήματα και στα δεκαεφτά του παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, επέστρεψε και πάλι στη Γερμανία για να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της Στουτγάρδης. Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του αποφασίζει να επιστρέψει και να πάει για σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, μαθητεύοντας δίπλα στον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και στον Νότη Μαυρουδή.

Από τα 23 του αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία, εργαζόμενος ως δάσκαλος κιθάρας καθώς και ως τραγουδιστής σε λαϊκά μαγαζιά. Πριν ξεκινήσει την προσωπική του πορεία, υπήρξε κιθαρίστας στην ορχήστρα του Νίκου Παπάζογλου.