«Όλοι "πυροβολούμε" ανθρώπους χωρίς να σκεφτούμε» - Το ξέσπασμα της Δανάης Μπάρκα

«Ο λιθοβολισμός των ανθρώπων έχει γίνει συνήθεια»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Όλοι

Στο «Secret» παραχώρησε συνέντευξη η Δανάη Μπάρκα όπου μίλησε για όλους και για όλα. Η γνωστή παρουσιάστρια δεν δίστασε να αναφερθεί και για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς όσο και για το αν «φιλτράρει» κάθε της κίνηση πριν την κάνει. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων αναφορικά με μια ανάρτηση που είχε κάνει με μαγιό (δείτε εδώ αναλυτικά).

Οι δηλώσεις της Δανάης Μπάρκα

«Πιστεύω πως όλα θέλουν όριο. Ζούμε σε μία εποχή που ο «λιθοβολισμός» των ανθρώπων και η «εμπόλεμη ζώνη» έχουν γίνει συνήθεια. Όλα κρίνονται επί 100, όλοι εκφέρουμε άποψη για όλα, όλοι «πυροβολούμε» ανθρώπους χωρίς να σκεφτούμε τι μπορεί να προκαλέσουμε.

Χαίρομαι αν καταφέρνω και βοηθάω, αν και το θεωρώ αυτονόητο οι γυναίκες όπως και οι άνδρες να αγαπάνε τον εαυτό τους, όπως κι αν είναι. Χαίρομαι αν κάποιοι άνθρωποι παίρνουν θάρρος από εμένα και δεν θα σταματήσω ποτέ να το κάνω. Ωστόσο, «μέτρον άριστον», όπως είπε και ο Κλεόβουλος».

Δανάη Μπάρκα - Ανάρτηση στο instagram

«Κάποιες φορές με στενοχωρούσαν, κάποιες άλλες δεν έδινα σημασία. Έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν γυρίζει όλη η Γη γύρω από μια δουλειά, ούτε από τον εαυτό μου, οπότε προσπαθούσα να ασχολούμαι με άλλα θέματα και να μην επηρεάζομαι. Είμαι σε πλήρη επικοινωνία με τους ανθρώπους του καναλιού για ό,τι προκύπτει και υπάρχει μεγάλη αγάπη και αλληλοκατανόηση, άρα νιώθω ασφαλής».

«Ήταν ασύλληπτα...» - Η Δανάη Μπάρκα αποκαλύπτει τη πιο δύσκολη στιγμή στον αέρα της εκπομπής της

Η Δανάη Μπάρκα - η οποία πρόσφατα τόλμησε μία μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της (δείτε την εδώ) - παραχώρησε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη στο Secret και την Σπυριδούλα Τριάντου.

Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την βοήθεια που έχει προσφέρει σε άλλα κορίτσια να αγαπήσουν το σώμα τους αλλά και για την πιο δύσκολη στιγμή της στον τηλεοπτικό αέρα. Επίσης, αποκάλυψε πώς νιώθει όταν την αντιμετωπίζουν σαν την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου.

Έχεις βοηθήσει πολλά κορίτσια να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Ήσουν πάντα έτσι, ένιωθες τόσο καλά με το σώμα σου;

Όχι. Ούτε τώρα είμαι πάντα. Κάποιες φορές με αγαπώ και με χαίρομαι, κάποιες άλλες κλαίω, κάποιες άλλες με κατακρίνω. Αλλά αυτό που λέω πάντα και δεν θα σταματήσω να λέω είναι ένα: δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η ζωή μας.

Άρα τι είναι πιο έξυπνο; Να την περάσουμε με κακή ψυχολογία και ανασφάλεια ή να την ζήσουμε, να μας αγαπάμε και φυσικά να μας φροντίζουμε όπως μπορούμε, μέσα κι έξω; Νομίζω το δεύτερο. Δεν γεννηθήκαμε για να μας μισούμε, αλλά για να μας αγαπάμε.

Ποια ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή που δυσκολεύτηκες να διαχειριστείς στον αέρα;

Σίγουρα οι στιγμές με τον πόλεμο της Ουκρανίας. Ήταν ασύλληπτα δύσκολο να κρατήσω τα δάκρυα και το σοκ μου μπροστά σε αυτά που έβλεπα να συμβαίνουν. Επίσης η υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα. Θυμάμαι απλώς να κοιτάω στα μάτια τον Άρη, τη Δέσποινα και τον Γιώργο και στα διαλείμματα να μιλάω με τη Δήμητρα, την αρχισυντάκτριά μας και να είμαι σε κατάσταση απελπισίας. Είμαι αρκετά ευαίσθητη, οπότε τέτοιες καταστάσεις με διαλύουν.

Ένιωσες ποτέ στη μέχρι τώρα πορεία σου πως σε αντιμετωπίζουν σαν την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου και όχι σαν την Δανάη;

Φυσικά. Δεν κρατάω ωστόσο τα κακά. Είμαι χαρούμενη και περήφανη για την οικογένειά μου. Με έμαθαν να δίνω, να αγαπάω, να σέβομαι, να δουλεύω σκληρά και να κάνω τους γύρω μου να χαμογελούν όταν μπορώ. Άρα, πώς γίνεται να μην αισθάνομαι τιμή που μεγάλωσα με εκείνους; Αγαπώ τους γονείς μου και χαίρομαι να έχω την ταμπέλα «κόρη τους».