Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Ο δήμαρχος ζήτησε...» - Η στιγμή που η Ευρυδίκη τραγουδούσε και η φωτιά στον Έβρο εξαπλωνόταν

Τραγικά γεγονότα

«Ο δήμαρχος  ζήτησε...» - Η στιγμή που η Ευρυδίκη τραγουδούσε και η φωτιά στον Έβρο εξαπλωνόταν
News 28.07.2022 15:54
Από Ελένη Μήτση

Η Ευρυδίκη παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso και μίλησε πολύ ειλικρινά για την συναυλία, που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη τις ημέρες, που η φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στο πάρκο της Δαδιάς, έκαιγε τα πάντα στο πέρασμα της (δείτε εδώ την εξέλιξη της).

Η τραγουδίστρια εξήγησε, πως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς από τη μία θα έπρεπε να εκπληρώσει το έργο της και από την άλλη να ικανοποιήσει το κοινό, που έχει έρθει να την δει. Σε κάθε περίπτωση, αποκάλυψε πως σε συνεννόηση με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης αποφάσισαν από κοινού να μειώσουν το τραγουδιστικό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις της Ευρυδίκης για τη φωτιά στον Έβρο

«Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζήτησε τροποποίηση του χρόνου διάρκειας της συναυλίας λόγω πένθους εξαιτίας των πυρκαγιών. Η απόφασή του μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και με απόλυτο σεβασμό ακολουθούμε όσα έχουν ανακοινωθεί».

«Περίμενα την αποψινή μας συνάντηση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όμως αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει δίπλα μας, μας αγγίζει όλους. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και τα δάση μας το οξυγόνο μας. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το μέλλον μας και τις ζωές μας σε αυτή τη γη»΄.

Ευρυδίκη - Φωτιές

«Περίμενα την αποψινή μας συνάντηση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όμως αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει δίπλα μας, μας αγγίζει όλους. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και τα δάση μας το οξυγόνο μας. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το μέλλον μας και τις ζωές μας σε αυτή τη γη».

«Φτάνει με τους "πυροσβέστες της ξαπλώστρας"»

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα καθώς οι ζημιές που άφησε πίσω της είναι ανυπολόγιστες (δείτε εδώ σε τί κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός για τις φωτιές) , καθώς δεν δίστασε να ασκήσει κριτική σε όσους επέλεξαν την περίοδο των φωτιών να κάνουν αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, τους χαρακτήρισε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» ζητώντας «λίγο περισσότερο σεβασμό για όλους αυτούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες». Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε:

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε κατά μέσο όρο παραπάνω από 50 πυρκαγιές την ημέρα στην πατρίδα μας. Πολύ λίγες γίνονται γνωστές, οι περισσότερες δεν γίνονται γνωστές καθώς σβήνονται αμέσως και είναι κάτι για το οποίο ασφαλώς, οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους τους μαχητές της πρώτης γραμμής, όλους τους λειτουργούς του κρατικού μηχανισμού, αλλά και στους εθελοντές μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και βέβαια φέτος έχουμε περισσότερους πυροσβέστες, πολλά περισσότερα πτητικά μέσα, εξειδικευμένα σώματα από το εξωτερικό, εξειδικευμένους πυροσβέστες, οι οποίοι πια μπαίνουν και προσβάλουν τη φωτιά μέσα στο δάσος. Και παρά τα όποια προβλήματα, για πρώτη φορά υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο καθαρισμού των δασών μας, ενώ η Πολιτεία μας έχει πια ένα νέο μοντέλο συντονισμού:

Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, Αυτοδιοίκηση, εθελοντές, δρουν τώρα κάτω από ένα Ενιαίο Κέντρο ώστε να μην ακούγεται πλέον η γνώριμη άλλοτε διαμαρτυρία «Πού είναι το κράτος» ή το αμήχανο ερώτημα «Πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δεν της είχε μιλήσει και πολύ ωραία - Το απίστευτο περιστατικό μεταξύ Ευρυδίκης και Θεοφάνους

«Λάμπει το πρόσωπό μου» - Η Ευρυδίκη δηλώνει πιο ερωτευμένη από ποτέ

Share