''Οι επιπόλαιες μεταφράσεις, τα…τσιγάρα...'' - H Ρουγγέρη παίρνει θέση απέναντι στους νεωτερισμούς στις παραστάσεις

''Δεν είναι όλα για πειραματισμούς''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Οι επιπόλαιες μεταφράσεις, τα…τσιγάρα...'' - H Ρουγγέρη παίρνει θέση απέναντι στους νεωτερισμούς στις παραστάσεις

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων μίλησε για την Αρχαία Τραγωδία, αλλά και για τους νεοτερισμούς που επιχειρούνται σε κάποιες παραστάσεις. Η ίδια πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτούς που κάνουν πειραματισμούς σε κλασικά έργα και είπε τη γνώμη της χωρίς να μασήσει τα λόγια της.

Την ηθοποιό πρόκειται να δούμε από τη νέα σεζόν σε μια σειρά που θα σας αποκαλύψουμε παρακάτω. Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την εργασιακή της εμπειρία μέχρι στιγμής και όπως παραδέχτηκε δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη. Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η ίδια επέμεινε και δεν αποκάλυψε το όνομα της σειράς, στην οποία αναφέρθηκε.

Η συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη - Ενάντια στους νεωτερισμούς στο Αρχαίο Θέατρο

-Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;

«Για μένα η Επίδαυρος είναι το ωραιότερο θέατρο του κόσμου! Έχω πατήσει το ιερό χώμα της Επιδαύρου πάρα πολλές φορές, την έχω «φάει με το κουτάλι», πώς το λένε; Και νιώθω πως είμαι ευλογημένη. Μάλιστα τότε που ξεκίνησα εγώ, δεν έμπαινε όποιος να ‘ναι στην Επίδαυρο, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθείς μέσα σ’ αυτήν. Τότε ήταν άλλα τα κριτήρια… Έπρεπε να έχεις συγκεκριμένο ύψος, να μπορείς να χορεύεις καλά, να τραγουδάς, δεν έφτανε μόνο να παίζεις…

Σε ό,τι με αφορά, λοιπόν, έπαιξα πάρα πολλές φορές στην Επίδαυρο, γιατί ήμουν στο Εθνικό και μάλιστα όντας κορυφαία στον Χορό. Και νιώθω ευλογία για όλο αυτό τον πλούτο που πήρα. Ναι, η Επίδαυρος είναι ξακουστή σε όλο τον πλανήτη, γιατί έχει μία μυσταγωγία. Γιατί νιώθεις ένα ρίγος να σε διαπερνά, ακόμα κι όταν είσαι θεατής, ακούγοντας αυτά τα τόσο σοφά λόγια των αρχαίων μας έργων και φυσικά μέσα σε αυτό το θέατρο, μέσα σε αυτή την κατανυκτική θα τολμούσα να πω ατμόσφαιρα».

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη

-Είναι εφικτό να γίνονται μοντερνισμοί στην αρχαία τραγωδία ή αγγίζει οποιαδήποτε προσπάθεια πειραματισμού της τα όρια της βεβήλωσης;

«Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτους τους πειραματισμούς! Δεν είναι όλα τα έργα για πειραματισμούς, ούτε όλοι οι χώροι ίδιοι. Πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους αρχαίους. Υπάρχουν άλλα θέατρα και άλλα έργα για να κάνουμε πειραματισμούς. Τι πάει να πει πειραματισμός; Οι επιπόλαιες μεταφράσεις, τα… τσιγάρα επί σκηνής και όλες αυτές οι βλακείες;

Πρέπει το έργο να ανεβαίνει ανέγγιχτο, καθαρό για να μπορείς να παρακολουθείς αναπόσπαστος τον λόγο των αρχαίων χωρίς να σου τραβούν πάνω στη σκηνή την προσοχή πράγματα που είναι… αστεία! Ακριβώς το ίδιο δε, πιστεύω και για την όπερα. Δεν μπορώ να δω την «Τραβιάτα» με… μίνι φουστάνι, δεν με αφορά! Αυτά τα έργα έχουν γεννηθεί για να είναι κλασικά»!

Σε αυτή τη σειρά θα τη δούμε από τη νέα σεζόν

Το μεσημέρι της Τετάρτης 13/7 καλεσμένη στην εκπομπή Love it, ήταν η σπουδαία και ταλαντούχα Κάρμεν Ρουγγέρη. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος», αλλά και για τις παραστάσεις του Περσέα για τα μικρά παιδιά που κάνει εδώ και κάποιο καιρό.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την καριέρα της, μάλιστα πρόσφατα είχε αποκαλύψει και τι την εκτόξευσε, αλλά και τον λόγο που απουσίαζε τόσα χρόνια από την τηλεόραση και πείστηκε να επιστρέψει.

«Είχα σκεφτεί να απέχω όσο μπορώ, γιατί κάνοντας ωραία πράγματα με τα παιδιά δεν μου έλειπε η τηλεόραση. Αλλά όταν μου έκαναν αυτή την πρόταση, έχει κάτι ιδιαίτερο ο ρόλος μου και ήταν και πάρα πολύ ωραίο το σενάριο. Το διάβασα όλο, έχει πάρα πολύ ωραία γραφή, ωραία ελληνικά, μου άρεσε πάρα πολύ.

Έχει τρομερή πλοκή που νομίζω ότι θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, και από την άλλη μεριά ο δικός μου ο ρόλος, είναι ενώ είμαι μια πολύ δραστήρια γυναίκα, θα είμαι καθηλωμένη σε ένα καροτσάκι».