«Της έστειλε μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό...» - Σοκάρει ο μάρτυρας του φερόμενου θύματος βιασμού από τον Φιλιππίδη

«Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Της έστειλε μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό...» - Σοκάρει ο μάρτυρας του φερόμενου θύματος βιασμού από τον Φιλιππίδη

H δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη συνεχίστηκε την Πέμπτη 28/7 στο μικτό και ορκωτό δικαστήριο Αθηνών, με τον ηθοποιό να προσέρχεται με μάσκα προστασίας και το βλέμμα του καθοδικό προς το έδαφος.

Μετά την κατάθεση πρώην συντρόφου, της γυναίκας που καταγγέλει τον θύτη για βιασμό το 2010, στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε και φιλικό πρόσωπο της θέλοντας να υποστηρίξει με τη σειρά του την μαρτυρία της αλλά και θέσει δημόσια, με ειλικρίνεια, όσα ο ίδιος γνωρίζει για το περιστατικό και για το πρόσωπο της.

Η κατάθεση φίλου της καταγγέλλουσας για βιασμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Είναι συνεσταλμένη, ντροπαλή, θέλει να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της. Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως η νεαρή γυναίκα του μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο ηθοποιό, μετά από δική του πίεση, ενάμισι χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2011, όταν πρωταγωνιστούσαν μαζί σε μια παράσταση.

«Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί» περιέγραψε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας: «Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δικής μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου».

«Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθειά της να φύγει.

Αποκλειστική φωτογραφία Πέτρου Φιλιππίδη

Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε: “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”».

«Μου είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με το Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι “είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα”».

«Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε».

«Αληταρά, μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς»

Το πρωί της Πέμπτης 28/7 ο φωοτγραφικός φακός του YouWeekly.gr απαθανάτισε τον Πέτρο Φιλιππίδη έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη του. Χαρακτηριστικό πλέον είναι πως ο γνωστός ηθοποιός δεν φοράει τις χειροπέδες του καθώς πριν από λίγο καιρό είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.

Την ώρα λοιπόν που έμπαινε στο δικαστήριο ακούστηκε χαρακτηριστικά μια φωνή η οποία έλεγε χαρακτηριστικά: «Αληταρά, μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς!». Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αντέδρασε στα όσα του φώναξε ο άνδρας.

Μάλιστα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν επίσης οι ηθοποιοί που τάσσονται ανοιχτά στο πλευρό των τριών καταγγελλουσών, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ηθοποιοί έξω από τα δικηστήρια για την δίκη του Φιλιππίδη