Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο - Κινδυνεύει να μείνει άστεγος πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Αφορμή μια δικαστική μάχη με συγγενικό του πρόσωπο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο - Κινδυνεύει να μείνει άστεγος πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Με τον εφιάλτη της έξωσης είναι αντιμέτωπος ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Κατσιμάνης, ο οποίος μάλιστα διαμένει μαζί με τον αδερφό του που έχει κινητικά προβλήματα. Αφορμή είναι η δικαστική διαμάχη που έχει με την αδερφή του για το σπίτι που είναι το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι πριν από 22 χρόνια η αδερφή του του έχει ξανακάνει έξωση, με αποτέλεσμα εκείνος να κοιμάται στα παγκάκια και να γίνει θέμα της εποχής.

Δυστυχώς είναι συχνό το φαινόμενο μετά το θάνατο ενός γονέα να δημιουργούνται θέματα με τις διαθήκες και τα κληρονομικά. Με αφορμή για παράδειγμα τον σχετικά πρόσφατο θάνατο του Ανέστη Βλάχου, ο γιος του έθεσε αμφισβήτηση ως προς τη διαθήκη του , αφού είναι γνωστό ότι δεν έχει καλές σχέσεις τόσο με τη δεύτερη γυναίκα του πατέρα του όσο και με την ετεροθαλή του αδερφή.

Το οικογενειακό δράμα του Δημήτρη Κατσιμάνη - Κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο με τον ανάπηρο αδερφό του

«Η υπόθεση μου με την αδερφή μου είναι 22 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς είναι θλιβερό αυτό που θα πω, αλλά η ίδια μου η αδερφή ξεκίνησε αυτή τη θλιβερή ιστορία να με τρέχει στα δικαστήρια για το πατρικό μου σπίτι, το οποίο κατέχω με γονική παροχή από τον πατέρα μου», λέει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso. «Πρόκειται για ένα ισόγειο σπιτάκι, μονοκατοικία, το οποίο έχει χτιστεί προ του 65’ από τους γονείς μου. Δυστυχώς όμως την αδερφή μου δεν την ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εγώ και ο ανάπηρος αδερφός μας, τον οποίο συντηρώ εγώ και έχει νοητική υστέρηση και σχιζοφρένεια. Ζω ένα δράμα αλλά δε ξέρω που να τα πω», αναφέρει ο Δημήτρης Κατσιμάνης.

«Πρότεινα στην αδερφή μας να μας αφήσει να μείνουμε όσο ζούμε σε αυτό το σπίτι και μετά ας το πάρει για τα παιδιά της. Τα ίδια είπε και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας που ήρθε και κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση. Είναι θλιβερή αυτή η ιστορία για εμένα και τον αδερφό μου. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνω κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια εδώ και 22 χρόνια από την ίδια μου την αδερφή; Πηγαίνω από το Ειρηνοδικείο μέχρι τον Άρειο Πάγο για αυτό το σπιτάκι. Δεν έχω τίποτα άλλο πέραν αυτού. Ο ανάπηρος αδερφός μας που και πώς θα ζήσει; Ξέρετε τι είναι να έρχεται η αστυνομία και να με βγάζει έξω από το ίδιο μου το σπίτι; Πριν από λίγες ημέρες ήρθαν σχεδόν 15 αστυνομικοί για να με βγάλουν και πάλι έξω από το σπίτι. Ο ανάπηρος αδερφός μου στάθηκε μπροστά στην πόρτα για να μη μας βγάλουν έξω. Και πήραμε αναβολή πάλι για τον Σεπτέμβριο», λέει στην Espresso o ηθοποιός.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Κατσιμάνης που κινδυνεύει εκ νέου με έξωση

Ο Δημήτρης Κατσιμάνης καταλήγει λέγοντας: «Είναι η αδερφή μου. Την αγαπάω. Κάνω έκκληση να τα βρούμε σαν αδέρφια. Τίποτα δε θα πάρουμε στον άλλο κόσμο μαζί μας. Δεν της κρατάω κακία. Ας σταματήσει αυτός ο παραλογισμός που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας. Ας σκεφτεί τον ανάπηρο αδερφός μας και ας μας αφήσει να ζήσουμε ήρεμοι το υπόλοιπο της ζωής μας».

''Κοιμήθηκα στο δρόμο, σε ένα χαρτόνι'' - Η συγκλονιστική ιστορία του Ανέστη Βλάχου ξεκινά 22 χρόνια πριν

Όπως είπε και στην τωρινή του συνέντευξη, η δραματική ιστορία ξεκινά 22 χρόνια πριν, όταν η αδερφή του είχε ξανακάνει έξωση εις βάρος του. Ο ηθοποιός τότε είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε δώσει συνέντευξη στην Αννίτα Πάνια λέγοντας:

«Κάποια στιγμή λέω «ως εδώ ήταν, τελείωσε η ζωή για σένα»! Βγήκε απόφαση έξωσής μου. Εγώ δεν το δέχτηκα, ταμπουρώθηκα και με έδιωξε σηκωτό η αστυνομία. Βρέθηκα εντελώς στο δρόμο. Κοιμήθηκα στο δρόμο, στο τσιμέντο, σε ένα χαρτόνι, με κρύο, με χιόνι, με καύσωνα… Η ίδια μου η αδερφή μου έκανε έξωση από το ίδιο μου το σπίτι με την αστυνομία. Εγώ την αγαπάω, γιατί λέω «το αδελφικό αίμα πού κατοικεί τελικά»;

Είχα στρώσει ένα χαρτόνι και από πάνω είχα βάλει έτσι κάποιες κουβέρτες που μου έδωσαν οι περαστικοί. Λύγισα, έκλαψα, έφτασα σε απόγνωση! Φοβάσαι, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, μπορεί να σε σκοτώσουν, κινδυνεύει η ζωή σου.

Ζω με αυτόν τον τρόμο! Δεν κοιμάμαι γιατί φοβάμαι ότι θα έρθουν πάλι να με πετάξουν στον δρόμο».