«Μου λέει ότι ο δεξής μου πνεύμονας...» - Συγκλονίζει η Λιάνα Κανέλλη με όσα πέρασε με τον long covid

Πως είναι σήμερα η υγεία της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μου λέει ότι ο δεξής μου πνεύμονας...» - Συγκλονίζει η Λιάνα Κανέλλη με όσα πέρασε με τον long covid

Μετά την ανακοίνωση πως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό γνωστή δημοσιογράφος του Alpha, η Λιάνα Κανέλλη μίλησε με τη σειρά της το Σάββατο 30/7 σε εκπομπή της ΕΡΤ αναφορικά με την εμπειρία, που είχε η ίδια με τον long covid.

Η πολιτικός ούσα πλέον υγιής και ελεύθερη να κυκλοφορεί θέλησε με τη δημόσια αυτή συνέντευξη της να εξηγήσει, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία της και παράλληλα να δώσει κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση του long covid.

Οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη για την αντιμετώπιση του long covid

«Πέρα ένα long covid, αλλά έχω ξεμπερδέψει ευτυχώς. Είχα κάνει τα τρία εμβόλιά μου κανονικά. Κόλλησα από έναν άνθρωπο εντελώς ασυμπτωματικό, που ήρθε στο σπίτι μου. Ήμασταν τέσσερα άτομα και κόλλησα μόνο εγώ. Δεν θα καθίσω να ψάξω γιατί. Ειδοποίησα αμέσως τον γιατρό.

Δεν είχαν βγει τότε τα αντιικά χάπια. Στο μήνα πάνω, έκανα τις εξετάσεις μου και την αξονική μου και δεν είχα κάτι. Στα μέσα του Φεβρουαρίου ξεκίνησε να με ταλαιπωρεί βήχας, ενάμιση μήνα μετά… Σηκώνομαι και πάω στον γιατρό και μου λέει ότι ο δεξής μου πνεύμονας είχε γεμίσει φλέματα, ότι συνδέεται με κομάρες που είχα, και αυτό είναι το λεγόμενο long covid.

Έλαβα μια θεραπεία 2-3 μηνών και πλέον είμαι μια χαρά. Εξακολουθώ τη θεραπεία γιατί μου είπε να την πάρω για ένα εξάμηνο».

«Στο δεύτερο μήνα άρχισα να εμφανίζω...»

Η γνωστή πολιτικός, Λιάνα Κανέλλη, βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του ALPHA, Alpha τώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7, και μίλησε για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και ακόμη και σήμερα ταλαιπωρείται από τις συνέπειές του. Πρόσφατα, ανακάλυψε πως έχει κορωνοϊό και ένας από τους παίκτες του Survivor 5.

Εξήγησε, λοιπόν, πως μετά από δύο μήνες εμφάνισε πολύ έντονο βήχα που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό και θέλησε να παρακαλέσει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, διότι θεωρεί πως εάν δεν τα είχε κάνει και η ίδια, δεν θα ήταν προστατευμένη και μπορεί να μην είχε καταφέρει να το ξεπεράσει και να επιβιώσει.

«Θέλω να παρακαλέσω όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν έχουν πάει στον γιατρό, όσοι έχουν ξεθαρέψει. Κόλλησα από έναν άνθρωπο εντελώς ασυμπτωματικό, παίρνοντας όλα τα μέτρα.

Δεν είμαι η εξαίρεση είναι πάρα πολύς κόσμος. Οι πρώτες μου εξετάσεις ήταν μια χαρά. Στον δεύτερο μήνα άρχισα να εμφανίζω βήχα και τι είναι αυτό; Long Covid. Ευτυχώς έκανα και τα τρία εμβόλια. Αν δεν τα είχα κάνει δεν θα ήμουν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.