«Δυστυχώς, πιστεύω ότι τα θύματα...» - Απογοητευμένη η Χρύσπα από το κίνημα MeToo

«Πως μπορούμε να μιλάμε για...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δυστυχώς, πιστεύω ότι τα θύματα...» - Απογοητευμένη η Χρύσπα από το κίνημα MeToo

Η Χρύσπα, αν και απουσιάζει από τα φώτα της δημοσιότητας από επιλογή, παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τις σκέψεις της για το κίνημα MeToo που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενώ προηγουμένως είχε αποκαλύψει για την επιθυμία της να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision.

Η τραγουδίστρια, λοιπόν, εξήγησε πως δεν θεωρεί ότι το κίνημα είναι αρκετά δυνατό, καθώς υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας που χρειάζονται δραστικές αλλαγές και αφορούν πολύ ευαίσθητα θέματα. Η ίδια, βέβαια, τόνισε πως πάντα όταν έβλεπε κάτι τόσο άσχημο να συμβαίνει μπροστά της, δεν έμενε άπραγη.

Οι δηλώσεις της Χρύσπας για το κίνημα MeToo

Τους τελευταίους μήνες είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Βίωσες ποτέ στην πορεία σου κάποια τέτοια συνθήκη στο κομμάτι των συνεργασιών σου και, αν ναι, πώς το διαχειρίστηκες;

Πώς μπορούμε να μιλάμε για δυνατό κίνημα metoo σε μια χώρα που τα παιδιά ακόμα μεγαλώνουν μέσα σε ομοφοβικές οικογένειες, που υπάρχει τόσο έντονος ρατσισμός και βία στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους αλλά και στις σχέσεις; Αυτό πραγματικά με κάνει να απορώ.

Χρύσπα

Αντιδρούσα πάντα όταν έβλεπα μπροστά στα μάτια μου να πραγματοποιείται μια άσχημη συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε είχε να κάνει με εμένα την ίδια είτε με οποιονδήποτε βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση.

Δυστυχώς πιστεύω ότι τα περισσότερα θύματα όλων των λάθος συμπεριφορών δεν είναι ακόμα σε θέση να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιδράσουν στα κακώς κείμενα. Πρέπει να επιμείνουμε στο metoo σθεναρά και ουσιαστικά. Για τώρα, για αύριο, για πάντα.

"Ήταν μεγάλη ξεφτίλα..."

Η Χρύσπα, το πρωί της Πέμπτης 10/3, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Breakfast at Star και μίλησε στους παρουσιαστές Ελίνα Παπίλα και Γιώργο Καρτελιά για την πιο άβολη εμπειρία της πάνω στη σκηνή.

Η ίδια ανέφερε πως κατά τη διάρκεια μίας σύντομης εμφάνισής της στην Αμερική το μικρόφωνο αποσυνδέθηκε και έγινε φανερό σε όλους πως δεν τραγουδούσε live. Πλέον, όμως, αποτελεί μία αστεία ανάμνηση.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε: «Έχω νιώσει πάρα πολύ άβολα μία φορά. Είχα πάει στην Αμερική για live. Ήταν από τα πρώτα live που έκανα. Τότε ήταν playback. Πηγαίναμε για ένα τέταρτο για να κάνουμε ένα γκεστ, ήμασταν οι Stars, το ζήσαμε κι αυτό.

Βγαίνω, τραγουδάω και κάποια στιγμή αισθάνομαι ότι ο κόσμος με κοιτάει περίεργα. Τι είχε γίνει; Είχε φύγει το βύσμα από το μικρόφωνο, φαινόταν ότι τραγουδούσα playback και ξεφτιλίστηκα».

Προσθέτει χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ χάλια αυτή η αίσθηση. Τώρα το λέω και γελάω, αλλά ήταν μεγάλη ξεφτίλα. Ήταν να ανοίξει η γη να με καταπιεί».