«Με έβγαλαν αιμόφυρτη από το τζιπ» - Η σοκαριστική εξομολόγηση της Γεωργίας Ζώη για το τροχαίο ατύχημα που έζησε

Από θαύμα σώθηκε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Με έβγαλαν αιμόφυρτη από το τζιπ» - Η σοκαριστική εξομολόγηση της Γεωργίας Ζώη για το τροχαίο ατύχημα που έζησε

Η Γεωργία Ζώη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό On Time και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που έζησε και παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, ενώ πρόσφατα ένας από τους πρωταγωνιστές του Σασμού είδε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει μπροστα στα μάτια του. Δεν ήταν το μόνο που είχε βιώσει, ωστόσο αυτό την οδήγησε στο νοσοκομείο με πολλαπλά ραγίσματα.

Χρειάστηκε να παραμείνει ακίνητη για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, όμως υποστηρίζει πως επειδή είναι πιστή στο Θεό και προσευχόταν, κατάφερε να σωθεί.

Οι δηλώσεις της Γεωργίας Ζώη για το τροχαίο ατύχημα που βίωσε

Υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή που φοβήθηκες για τη ζωή σου; Αυτό που λέμε ότι πέρασες ξυστά από το θάνατο και τον «ξεγέλασες»;

Ναι, σε ένα δεύτερο πολύ σοβαρό αυτήν τη φορά τροχαίο ατύχημα. Ήταν το 1986 όταν πήγα να παραδώσω τα σχέδια για το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Έμεινα δέκα μέρες στο νοσοκομείο, τις δύο ήμουν σε αφασία. Είχε σπάσει η λεκάνη μου, είχα σημάδια στο πρόσωπο κι έπρεπε να μείνω ακίνητη για ένα μήνα.

Με δική μου ευθύνη, επέστρεψα μετά από δέκα μέρες στην Αθήνα με το αεροπλάνο, για να είμαι κοντά στους δικούς μου. Πέρασα ακίνητη με ειδικά μηχανήματα για να είναι το πόδι μου κρεμασμένο ψηλά για ένα μήνα και στη συνέχεια πέντε με έξι μήνες με πατερίτσες και φυσικοθεραπείες για να καταφέρω να επανέλθω.

Γεωργία Ζώη

Μπορείς να πεις ότι σώθηκες από θαύμα της Παναγίας;

Ναι επειδή είμαι θρήσκα κι ο παππούς μου ήταν παππάς κι ο πατέρας μου ψάλτης -κι εγώ έψελνα στην εκκλησία- γαλουχήθηκα με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι η Παναγία ήταν κοντά μου και σώθηκα. Κι αυτό γιατί μου συνέβη κάτι παράξενο. Ενώ είχα τραυματιστεί σοβαρά, βρήκα μια περίεργη δύναμη.

Συνεχώς έλεγα μέσα μου να κρατηθώ στη ζωή, να μην χάσω τις αισθήσεις μου, για να τα ζήσω όλα, τη δυσκολία, τον πόνο, το φόβο, όλα τα συναισθήματα και, αν επιζήσω, να το παίξω όλο αυτό στο θέατρο. Όλο αυτό ήταν τελείως μεταφυσικό, ανεξήγητο, όλη αυτή η αίσθηση, η δύναμη κι η σκέψη που με κράτησε στη ζωή.

Θυμάμαι ακόμα ότι μόλις με έβγαλαν αιμόφυρτη από το τζιπ, αισθάνθηκα σαν βάλσαμο τις σταγόνες της βροχής. Ήδη είχε πιάσει κι έτσι γλίστρησε το αυτοκίνητο και συνέβη το τροχαίο κατά το οποίο βρέθηκε το αυτοκίνητο πάνω σε τσιμεντένιους στύλους της ΔΕΗ!

Λίγα λόγια για το επάγγελμά της

Η Γεωργία Ζώη δεν είναι μία απλή ηθοποιός, καθώς έχει συνδυάσει στη ζωή της το Θέατρο και το τραγούδι με την Αρχιτεκτονική. Κατέκτησε το Πανελλήνιο Βραβείο Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά παρόλα αυτά επέλεξε να σπουδάσει και να αφοσιωθεί στα παραπάνω επαγγέλματα.

Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου το 1977 και τελείωσε την Αρχιτεκτονική Σχολή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Διπλωματική με άριστα και υποτροφία του Ι.Κ.Υ. σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της.

Ως Ηθοποιος συνεργάζεται με επαγγελματικούς θιάσους και θεατρικές ομάδες. Το 1978, μάλιστα, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής Θεατρικού Χώρου στο Μόναχο, ως η μόνη ηθοποιός και αρχιτέκτων, με πρόταση του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξη Μινωτή.

Ως Αρχιτέκτων διευθύνει το αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών "Γεωργία Ζώη και Συνεργάτες" στου Παπάγου και είναι μέτοχος της "Έψιλον κατασκευαστική" www.e-con.gr. Επίσης από το 2010 μέχρι το 2016 εκλέγεται ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ συμμετείχε και στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων στο Πεκίνο το 1999 ως μέλος της ελληνικής αντιπρωσοπείας. Τέλος, ήταν εισηγήτρια σε θέματα αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος στο 2ο Ελληνορωσικό Forum, στην Αγία Πετρούπολη το 2010.