Προβλήματα με την υγεία της εγκυμονούσας Λάουρα Νάργες - Τι αποκάλυψε η ίδια πριν λίγο

Λίγο πριν γεννήσει, ταλαιπωρείται ξανά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Προβλήματα με την υγεία της εγκυμονούσας Λάουρα Νάργες - Τι αποκάλυψε η ίδια πριν λίγο

Μια δύσκολη εγκυμοσύνη περνάει η Λάουρα Νάργες, με την ίδια να είχε αποκαλύψει πριν καιρό πως τους πρώτους μήνες έκανε συνέχεια εμετούς και η υγεία της δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση.

Οι εμφανίσεις της είναι πλέον αρκετά περιορισμένες, είτε δημόσια, είτε στα social media, ωστόσο που και που δημοσιεύει φωτογραφίες με την φουσκωμένη της κοιλίτσα, με την ίδια αλλά φυσικά και τον Χρήστο Σαντικάι να ανυπομονούν να γίνουν γονείς.

Ωστόσο, φαίνεται πως πάνω που είχε καλυτερεύσει η Λάουρα, δυστυχώς νιώθει ξανά άρρωστη, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από ένα story που δημοσίευσε το μεσημέρι της Τετάρτης 3/8 στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, αλλά ευτυχώς δεν κόλλησε κορωνοϊό από τον αγαπημένο της.

Η Λάουρα συγκεκριμένα ανέβασε μια φωτογραφία όπου βλέπουμε το φαγητό που της ετοίμασε η πεθερά της, καθώς δεν μπορεί να σηκωθεί ξανά από το κρεβάτι λόγω πόνων.

Προβλήματα με την υγεία της εγκυμονούσας Λάουρα Νάργες

"Μιας και την βγάζουμε ξανά στο κρεβάτι αυτήν την περίοδο, η πεθερούλα μου μαγειρεύει όσο η μαμά μου κάνει τις άλλες δουλειές. Ποιος είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι εύκολη...", έγραψε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα με την υγεία της εγκυμονούσας Λάουρας Νάργες

Τι είναι η υπερέμεση της κύησης, που την ταλαιπώρησε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της

Η Λάουρα Νάργες αποκάλυψε πως βίωσε άσχημα τους πρώτους μήνες της κύησής της, καθώς έπασχε από υπερέμεση. Η Ελένη Μενεγάκη εκμυστηρεύτηκε πως το πρώτο τρίμηνο για εκείνη ήταν δύσκολο και μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό της «φουλ παραξενίδου» εκείνο το διάστημα.

Η ναυτία και ο έμετος στην κύηση είναι συχνά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο 70-85% των εγκύων. Πέραν όμως του “αναμενόμενου”, η υπερέμεση της κύησης είναι η σπάνια εκείνη κατάσταση (0,5-2% των κυήσεων), η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους κατά τη διάρκεια της κύησης που οδηγούν σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια έως και απώλεια βάρους.

Τα αίτια για την υπερέμεση της κύησης δεν είναι γνωστά. Φαίνεται ότι διάφοροι ορμονικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνισή της, όπως η αύξηση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης, της οιστραδιόλης και πιθανόν της προγεστερόνης. Είναι πιο συχνή σε νέες μητέρες, σε αυτές που έχουν ιστορικό με ημικρανίες, σε περιπτώσεις πολύδυμων κυήσεων και σε γυναίκες με ιστορικό υπερέμεσης της κύησης σε προηγούμενη κύηση.

Ο κίνδυνος εμφάνισης υπερέμεσης αυξάνει σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού, γαστρεντερικών διαταραχών, ιλίγγων, σακχαρώδη διαβήτη προ κύησης, ενώ έχει ενοχοποιηθεί ακόμη και η ψυχολογική προδιάθεση.

Σαντικάι - Νάργες

Τα συμπτώματα αρχίζουν νωρίς στο πρώτο τρίμηνο, από την 5η κιόλας εβδομάδα σε πολλές περιπτώσεις, ενώ σε ποσοστό 50% παρέρχονται στις 15-16 εβδομάδες, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 80% στις 20 εβδομάδες. Υπάρχει ένα 10% που θα εμφανίζει κάποιου βαθμού συμπτώματα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες με υπερέμεση της κύησης παρουσιάζουν σοβαρή ναυτία, συχνούς εμέτους, ακόμα και εκσεσημασμένη σιελόρροια. Η έναρξη των συμπτωμάτων είναι πιο νωρίς σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν τη ναυτία και τους εμέτους της κύησης, έχει μεγαλύτερη διάρκεια και η κλινική τους εικόνα είναι πιο σοβαρή με αφυδάτωση και απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να υπάρχει ταχυκαρδία, αλλαγές στο θυμικό και στη διάθεση, αϋπνία, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, και αίσθημα άγχους ή κατάθλιψης.

Για την ασφαλή διάγνωση πρέπει να πραγματοποιείται υπερηχογραφικός έλεγχος, για τον αποκλεισμό μύλης κύησης και τη διερεύνηση πιθανής πολύδυμης κύησης.

Πηγή: maternacare.gr