«Σε προσωπικό επίπεδο είμαι αρκετά καλά» - Άκρως αποκαλυπτικός ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Σε προσωπικό επίπεδο είμαι αρκετά καλά» - Άκρως αποκαλυπτικός ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης παρόλο που δεν συνηθίζει να παραχωρεί συνεντεύξεις σε μεγάλα κανάλια και περιοδικά, αλλά όταν το κάνει αποκαλύπτει διαμαντάκια, μίλησε πρόσφατα στο 7 Μέρες Tv και αναφέρθηκε στη ζωή του για τη χρονιά που πέρασε, καθώς και στους ρόλους που έχει υποδυθεί μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι, καθώς η παράσταση στην οποί συμμετέχει ήταν πολύ επιτυχημένη, ενώ του ανοίχτηκαν δρόμοι και προς την τηλεόραση και το σινεμά, όμως για τα πρσωπικά του επέλεξε να μην πει πολλά και στάθηκε απλώς στο ότι τα τελευταία χρόνια όλα κυλούν ομαλά.

Οι δηλώσεις του Θανάση Τσαλταμπάση

Τι πρόσημο σου άφησε η σεζόν που πέρασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Το πρόσημο που μου άφησε η σεζόν που πέρασε είναι θετικό, γιατί η παράσταση μας είχε μεγάλη προσέλευση και περάσαμε μια ωραία καλλιτεχνική περίοδο. Επιπλέον, υπήρξε κινητικότητα στα πράγματα και δέχθηκα κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια. Δεν διαταράχτηκε κάτι.

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Καταλαβαίνεις πότε ένας ρόλος σού ταιριάζει και του ταιριάζεις ή εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου;

Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα μας οδηγεί στα σωστά πράγματα. Βέβαια, μέχρι τώρα και όσο αφορά τα καλλιτεχνικά, με έχει οδηγήσει κατά 99% σε καλό δρόμο. Έτσι, καταλαβαίνω ότι ο ρόλος μού ταιριάζει ή του ταιριάζω που και αυτό είναι σχετικό.

Για παράδειγμα, στον «Κατά φαντασίαν ασθενή», ο Αργκάν, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, εύπορος, που νομίζει ότι είναι άρρωστος και τον εκμεταλλεύονται. Αντικειμενικά, δεν ταιριάζει στην εικόνα μου αλλά η όλη αίσθηση μου πάει. Είναι μια μαγική αίσθηση που συμβαίνει μόνο στο θέατρο.

Η συνέχεια της συνέντευξής του

Πόσο εύκολα πέφτει κάποιος θύμα επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ανάγκες;

Νομίζω ότι συνεχώς συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα. Ο καθένας μας μπορεί να έχει για παράδειγμα κάποιον που τον εκμεταλλεύτηκε, επειδή μπορεί να είναι ερωτευμένος και δεν βλέπει καθαρά ή επειδή θέλει να πετύχει στη δουλειά του ή για χίλιους δυο λόγους. Η φύση του ανθρώπου, δυστυχώς, έχει μέσα και το κακό και η Τέχνη απ’ αυτό εμπνέεται καμιά φορά. Θέλει να σου δώσει το καλό αλλά μέσω του κακού. Αντίστοιχα και η κωμωδία.

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Πρέπει να βάζουμε όρια ή να τα κάνουμε πιο ευδιάκριτα σε μια τέτοια περίπτωση;

Το μέγιστο που θα μπορούσε να είναι πνευματικό κατόρθωμα θα ήταν να μη χρειάζεται ο καθένας να βάζει τα όρια του, αλλά να μπαίνουν αυτόματα. Αυτό είναι κάτι ουτοπικό να συμβεί. Να μη χρειάζεται να λες στον άλλον να σε σεβαστεί, αλλά εξαρχής να σε σέβεται. Πρέπει να βάζουμε τα όρια μας.

Επίσης, επειδή ο καθένας είναι μοναδικός και ξεχωριστός, δεν έχει τη δύναμη να βάλει τα όρια του και εκεί αρχίζει η εκμετάλλευση. Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι ότι διανύουμε μια εποχή που οι περισσότεροι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας.

Έχεις βρεθεί σε ανάλογη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι άργησα να θέσω τα όρια μου. Σιγά – σιγά και με τα χρόνια, όμως, βρίσκω τα πατήματα μου, τα βάζω με έναν τρόπο αλλά μη νομίζεις ότι τα βλέπουν ξεκάθαρα. Πάντα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα τα προσπεράσουν και θα μπουν στο χώρο σου. Εκεί που δεν θέλεις. Προσωπικά, συνεργαζόμουν με ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα όρια μου μέχρι που το κατάλαβα και ξεκίνησα να κοιτάζω πρώτα τους συνεργάτες και μετά τα κείμενα, τους ρόλους κ.ο.κ.