Τριάντα χρόνια παντρεμένοι - Η σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Γιαννάκη με τη σύζυγό του Ευγενία

Ο θρύλος του μπάσκετ εμφανίστηκε μαζί της στην Επίδαυρο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Τριάντα χρόνια παντρεμένοι - Η σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Γιαννάκη με τη σύζυγό του Ευγενία

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε μια εμφάνιση με τη σύζυγό του Ευγενία στη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο. Οι δυο του είναι μαζί από το 1977 και παντρεύτηκαν το 1982, κλείνουν δηλαδή φέτος 30 χρόνια. Τους είδαμε λοιπόν σε σπάνια φωτογραφία μαζί, αφού αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και έδειχναν πολύ χαρούμενοι ο ένας στο πλάι του άλλου.

Στην ίδια συναυλία βρέθηκε και ο Ελληνογάλλος Νίκος Αλιάγας με την επίσης 18 χρόνια σύζυγό του Τίνα, περνώντας λίγες στιγμές στην πατρίδα του, αφού τα τελευταία χρόνια μένουν μόνιμα στο Παρίσι μαζί με τα παιδιά τους, αν και επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Η εμφάνισή τους ήταν άκρως λαμπερή και δε σταματούσαν να χαμογελούν ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Η σπάνια εμφάνιση του Παναγιώτη Γιαννάκη με τη σύζυγό του Ευγενία

Σε παλιότερη συνέντευξή του έχει δηλώσει:

«Είμαστε από το 1977 μαζί με τη γυναίκα μου και παντρευτήκαμε γυρνώντας τραυματίας από την Αμερική το 1982. Φοβερός άνθρωπος, την αγαπώ πολύ, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαδρομή μου. Ήταν δίπλα μου συνεχώς. Δεν ήθελε ποτέ να μου λείψει κάτι και να γίνει βάρος. Προσπαθούσε πάντα να με στηρίξει σε ό,τι αποφάσιζα στη ζωή. Η Ευγενία είναι φοβερός άνθρωπος».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Ηρώδειο μαζί με τη σύζυγό του Ευγενία

Λίγα λόγια για τη ζωή και την καριέρα του Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η ελληνική καλαθοσφαίριση. Αποτέλεσε κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους σπουδαιότερους Έλληνες παίκτες. Ως αθλητής έχει κατακτήσει τίτλους και ατομικές διακρίσεις σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, ενώ είναι ο μόνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ως παίκτης και ως προπονητής.Το 2021 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Γεννημένος την πρωτοχρονιά του 1959 από φτωχή οικογένεια, έγραψε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες στον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα. Κατέκτησε διαδοχικά πρωταθλήματα και κύπελλα με τον Άρη Θεσσαλονίκης, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην τελευταία χρονιά της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1987 και του αργυρού μεταλλίου στην επόμενη διοργάνωση.

Η καριέρα του ως προπονητή είναι ανάλογα επιτυχημένη οδηγώντας την εθνική ομάδα στην κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου το 2005 και της δεύτερης θέσης ένα χρόνο αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σκόρερ πέρα από κάθε φαντασία- μία πτυχή του που «υποχώρησε» αναγκαστικά μετά τη μεταγραφή του στον Άρη-, ήταν ταυτόχρονα και ένας από τους ελάχιστους που χαμήλωναν τα γόνατα και θυσιάζονταν στα μετόπισθεν, σε μια εποχή που η «άμυνα» ήταν όρος άγνωστος στην ευρεία μάζα των καλαθοσφαιριστών, που προτιμούσαν να αμύνονται με τα μάτια όταν καλούνταν να μαρκάρουν. Ηγέτης, αρχηγός, ψυχή, καρδιά όλα στον ανώτατο βαθμό, ένας παίκτης που ζούσε για το μπάσκετ και έδινε σε κάθε αγώνα το μέγιστο των δυνάμεών του και αποτελούσε κινούμενη έμπνευση για τους συμπαίκτες του.