Φλοράλ αλλά με εκκεντρικό δέσιμο στο μπούστο - Το εντυπωσιακό μαγιό της Αθηνάς Οικονομάκου

Από τις διακοπές της στη Μύκονο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φλοράλ αλλά με εκκεντρικό δέσιμο στο μπούστο - Το εντυπωσιακό μαγιό της Αθηνάς Οικονομάκου

H Aθηνά Οικονομάκου έχει αγαπήσει τη Μύκονο σαν να είναι δικός της τόπος, αφού εκτός από την Αθήνα, όπου ζει και το Γύθειο, από όπου κατάγεται, η τρίτη πιο συχνή επιλογή προορισμού είναι το νησί των ανέμων.

Φυσικά η ηθοποιός - επιχειρηματίας έχει τους λόγους της να πηγαίνει εκεί με τέτοια συχνότητα, αφού εκτός από την ομορφιά και τον κοσμοπολίτικο αέρα, στην οικογένεια Μιχόπουλου έχουν ένα πολύ ωραίο και καλά διατηρημένο ξενοδοχείο.

Έτσι λοιπόν, όταν η Αθήνα δεν χαλαρώνει σε αυτό, θα τη δούμε σε κάποια παραλία να δίνει μαθήματα στυλ με τα boho κοσμήματα και μαγιό, που ξέρει πολύ καλά να συνδυάζει.

Η νέα εμφάνιση της Αθηνάς Οικονομάκου με μαγιό στη Μύκονο

Αθηνά Οικονομάκου - Μύκονος

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να έχει το κορμί της Αθηνάς

Η γνωστή ηθοποιός συγκεκριμένα είχε αποκαλύψει: «Να φάω πλούσιο πρωινό, μεσημεριανό σε κανονική ποσότητα, όχι μπουκίτσες, ανδρικό πιάτο δηλαδή, απογευματινό και κανονικό δείπνο. Αν χάσω ένα γεύμα, μπορεί να χάσω και μισό κιλό», έχει πει. Τα γλυκά αν και της αρέσουν, σπάνια τα αποζητάει, ενώ αποφεύγει το junk food και τα φαγητά που συνοδεύονται από βαριές σάλτσες.

Το διατροφικό της μενού βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή και σε συνταγές που της αρέσουν για να χάσει πρωτίστως λίπος, περιορίζοντας σημαντικά τη ζάχαρη, τον καφέ, τα τηγανητά και το αλκοόλ. Επιπλέον φροντίζει να καταναλώνει άφθονο νερό, αλλά και φυσικούς χυμούς. Όσον αφορά τη γυμναστική, αν και δεν δηλώνει φανατική οπαδός, το pilates και η aerial yoga έχει διαπιστώσει πως της ταιριάζουν απόλυτα. «Όταν πηγαίνω, περνάω καλά. Μέχρι να πάω έχω θέμα. Μάλιστα, το κίνητρό μου για να πάω είναι ότι ντρέπομαι που θα με περιμένει η γυμνάστρια...».

 Η δίαιτα της Αθηνάς Οικονομάκου μετά την εγκυμοσύνη της

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 1 μπανάνα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψάρι βραστό με βραστά λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Χορτόσουπα με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και μια φέτα τυρί του τοστ. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Στήθος κοτόπουλο βραστό με βραστά λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόσουπα με λαχανικά και μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 κ.γ. ταχίνι. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψητές ή βραστές πατάτες με τόνο και σαλάτα με πράσινα λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Ανάλατους ξηρούς καρπούς. ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 ντάκο με ντομάτα τριμμένη και φέτα.

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 γιαούρτι με 3 κ.σ. βρώμη και ώ αποξηραμένα φρούτα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: Δημητριακά με γάλα. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 2 μέτρια μπιφτέκια μοσχαρίσια (150 γρ.) με 1,5 φλιτζάνι κινόα με λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 μπάρα δημητριακών και ένα ποτήρι γάλα. ΒΡΑΔΙΝΟ: Ομελέτα με 2 αυγά με κατίκι ή ανθότυρο και λαχανικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Δημητριακά ολικής άλεσης και ένα τοστ με τυρί. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψητή μπριζόλα με καρότα και ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Μισή μερίδα του μεσημεριανού.

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα όσπρια ή λαδερά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και έναν φυσικό χυμό. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και δημητριακά ολικής άλεσης. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο και 2 πολύσπορα κριτσίνια. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και 1 κομμάτι τυρί. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόπουλο μαγειρεμένο στον ατμό με λαχανικά.

Πηγή:ΕΓΩ