«Είμαστε άνθρωποι και όχι μικροί Θεοί!» - Η Άνδρη Θεοδότου σε μία κατάθεση ψυχής

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είμαστε άνθρωποι και όχι μικροί Θεοί!» - Η Άνδρη Θεοδότου σε μία κατάθεση ψυχής

Είναι γνωστό πως οι ηθοποιοί, πρέπει να διαχειρίζονται με ιδιαίτερο τρόπο πολλές καταστάσεις στην ζωή τους, καθώς ότι και να γίνεται πρέπει να βγουν στο σανίδι και να δώσουν τον καλύτερό τους αυτό.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λοιπόν παραχώρησε η Άνδρη Θεοδότου, η οποία πρόσφατα είχε κάνει και μία εξομολόγηση για τους γονείς της, στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Νάνσυ Νικολαϊδου, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πλέον δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να βιώσει επί σκηνής το φετινό καλοκαίρι.

Η εξομολόγηση της Άνδρης Θεοδότου

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ηθοποιούς να παίζουν στο θέατρο παρά κάποια απώλεια που βιώνουν. Μήπως αυτός είναι και ένας λόγος που κάνει την πορεία του θεατρικού ηθοποιού δύσκολη; Ότι αντιπαρέρχεται δύσκολες προσωπικές στιγμές για να βρεθεί στο σανίδι; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; «Μπαίνοντας» σε έναν ρόλο, μειώνεται ο πόνος;

Τώρα αγγίξατε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο μου. Την ημέρα που κάναμε πρεμιέρα με τον Μποστ, έχασα τη μητέρα του συζύγου μου και έπρεπε να βγω να παίξω. Μου φάνταζε ακατόρθωτο. Όμως στο τέλος δεν ξέρω τι Θεός, τι δύναμη, τι επιφοίτηση είχα, που βγήκα στη σκηνή και έπαιξα κανονικά. Στάθηκα στα πόδια μου, άντλησα δύναμη, δεν ξέχασα τα λόγια μου, φυσικά ήταν όλοι οι συνάδελφοι μου στο πλευρό μου και έγινε το θαύμα!

Η Άνδρη Θεοδότου σε μία κατάθεση ψυχής

Από την άλλη η σκέψη που με κράτησε, ήταν η σκέψη ότι αν εκείνη ήταν εδώ, αυτό θα ήθελε να γίνει. Να βγω να παίξω. Χώρια που θα ήταν κι από κάτω και θα με έβλεπε. Μετά λοιπόν, από αυτή την εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι ναι σίγουρα όλες οι μέρες για εμάς τους ηθοποιούς δεν είναι εύκολες – γιατί είμαστε άνθρωποι και όχι μικροί Θεοί -, αλλά κι από την άλλη μεριά το θέατρο σε βοηθά για δυο ώρες να αφήσεις πίσω σου τα πάντα και να δραπετεύσεις σε έναν άλλο κόσμο.

Λίγα λόγια για την Άνδρη Θεοδότου

Γεννήθηκε το 1976 στην Λευκωσία όπου και μεγάλωσε. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα ξεκινώντας τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Έτσι ξεκίνησε σπουδές θεάτρου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν απ' όπου αποφοίτησε κάποια χρόνια μετά. Ακόμη παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και μιούζικαλ στο Τhe Ηertfortshire Τheater and Μusical School στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός στο θέατρο ενώ ακόμη ήταν φοιτήτρια. Πιο συγκεκριμένα το 1997 έλαβε μέρος στην παράσταση «Μια συνάντηση κάπου αλλού» ενώ μία από τις πρώτες μεγάλες της δουλειές ως ηθοποιός ήταν τη σεζόν 2000-2001 όταν συμμετείχε στην παράσταση «Η δίαιτα του αστροναύτη» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Αλίκη. Το 2001, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο συμμετέχοντας στο καστ της κωμικής σειράς «Νιρβάνα». Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές στο θέατρο ως ηθοποιός.

Τη σεζόν 2010-2011, ερμήνευσε το ρόλο της Κύπριας ψυχολόγου Ιωάννας Ιωάννου στην κωμική σειρά του Mega Channel «Η γενιά των 592 ευρώ». Το 2014, συμμετείχε σε επεισόδια των σειρών «Καλές δουλειές» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Το 2015, ανέλαβε την διασκευή των θεατρικών έργων «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» και «Οι φανταστικές περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν».

Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό τη σεζόν 2016-2017. Εκείνη την περίοδο ανέλαβε το ρόλο της Σύλβιας Σοφοκλέους στην καθημερινή κωμική σειρά του Alpha TV «Έλα στη θέση μου». Η παρουσία της στη σειρά συνεχίζεται μέχρι σήμερα για τέταρτη σεζόν. Από το 2018 μέχρι σήμερα υπογράφει ως σεναριογράφος την κυπριακή κωμική σειρά «Η Φαμίλια» που το 2019 απέσπασε παγκόσμια διάκριση στο διαγωνισμό International Format Awards 2019.