Θρίλερ με την Eurovision - 7 πόλεις διεκδικούν τον διαγωνισμό δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία

Είναι όλες τους στην Αγγλία

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Θρίλερ με την Eurovision - 7 πόλεις διεκδικούν τον διαγωνισμό δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία

Έχει ήδη γίνει γνωστό, και οι περισσότεροι το περίμεναν από την αρχή, πως ο διαγωνισμός της Eurovision, παρότι η Ουκρανία ήταν η νικητήρια χώρα του διαγωνισμού το 2022, δεν θα πραγματοποιηθεί εκεί δεδομένης της κατάστασης με τον πόλεμο, και έχουν ξεκινήσει ήδη οι υποψηφιότητες σχετικά με το ποια χώρα θα καταφέρει να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει την μεγάλη αυτή ετήσια μουσική γιορτή.

Οι προετοιμασίες πρέπει να ξεκινήσουν σιγά σιγά, και ο χρόνος πιέζει, καθώς μέχρι στιγμής το μόνο που είναι σίγουρο είναι το ότι θα είναι στην Αγγλία.

Οι πόλεις που διεκδικούν την Eurovision 2023

Από τις 20 πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υποδεχθούν την Eurovision, προκρίθηκαν αυτές του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Νιουκάστλ και του Σέφιλντ, ενώ ανάμεσά τους ήταν και το Λονδίνο, το οποίο όμως αποκλείστηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να διοργανώσει την Eurovision από το 1998, που τότε έγινε στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία, και συνολικά η χώρα έχει φιλοξενήσει τον θεσμό 8 φορές.

Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσαν από την πώληση του τροπαίου

Οι Kalush Orchestra το συγκρότημα από την Ουκρανία που κατάφερε να κερδίσει τη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Stefania», έχει κερδίσει εδώ και μέρες τόσο τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης όσο και την εκτίμηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Αυτή τη φορά το συγκρότημα προέβη σε μία κίνηση, χθες Κυριακή 29/5, που συγκίνησε και εντυπωσίασε τους πάντες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε καθώς πριν από λίγες μέρες ο τραγουδιστής του συγκροτήματος έφυγε για το μέτωπο μόλις δύο 24άωρα μετά τη νίκη (δείτε τον δακρύβρεχτο αποχαιρετισμό στην κοπέλα του).

Το γνωστό πλέον συγκρότημα προχώρησε σε δημοπρασία μέσω Facebook του μικροφώνου που κέρδισαν στη Eurovision με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα. Κατάφεραν δε να συγκεντρώσουν το αστρονομικό ποσό των 900.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα θα αγοραστούν για την αγορά του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2.Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

H συγκεκριμένη ευεργεσία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.