Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Πέτυχε τον στόχο της η Τσάνταλη μετά την καταγγελία της - Υποβλήθηκε πρόστιμο σε ξενώνα ζώων

Ήταν σε άθλια κατάσταση

Πέτυχε τον στόχο της η Τσάνταλη μετά την καταγγελία της - Υποβλήθηκε πρόστιμο σε ξενώνα ζώων
News 13.08.2022 14:57
Από Ελένη Μήτση

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή μια καταγγελία, που έκανε η Κατερίνα Τσάνταλη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram σχετικά με έναν ξενώνα άγριων ζώων στην Παραμυθιά, ο οποίος υπολειτουργούσε βασανίζοντας επί της ουσίας τα υποσιτισμένα ζώα.

Το ευτυχές γεγονός είναι πως μετά τα δύσκολα που πέρασε η γυναίκα με το δικό της καταφύγιο καταφέρνει να σώζει άλλα, που λειτουργούν στη χώρα. Έτσι λοιπόν μέσα από την ιστοσελίδα Paramhthiaonline έγινε επιτόπια αυτοψία στο σημείο και υποβλήθηκε πρόστιμο.

Έγινε η αυτοψία στον ξενώνα που κατήγγειλε η Κατερίνα Τσάνταλη

Τσάνταλη - Παραμυθιά ξενώνας - Καταγγελία

«Ήταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Κατρίνα Τσάνταλη στο περιοδικό Gala, στην οποία αναφέρθηκε στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο ζώων της κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την Βαρυμπόμπη.

Η γνωστή επιχειρηματίας περιέγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή της εκκένωσης καθώς και την αγωνία που ένιωσε μέχρι να βεβαιωθεί πως έχουν σωθεί όλα τα ζωάκια.

«Ηταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε. Η λέξη “εκκένωση” συνοδεύεται από τον απόλυτο πανικό. Ευτυχώς, με τη βοήθεια φίλων κατάφερα να εκκενώσουμε το καταφύγιο αλλά και το κτηνιατρείο που βρίσκεται απέναντι και ευτυχώς δεν κάηκε. Όταν πρωτοξεκίνησαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη φιλοξενούσαμε ήδη πυρόπληκτα ζώα, από σκύλους μέχρι κατσίκες, σε συνεργασία με το “Dogs’ Voice” που έκανε όλη τη δουλειά με σωτήρια οργάνωση. Συζητούσα με τον πατέρα μου την αγωνία μου και μου έλεγε: “Αποκλείεται να φτάσει μέχρι εκεί πάνω”. Όχι απλώς έφτασε, αλλά συνέχισε και πιο πέρα.

Ο πανικός είναι ένα εξωφρενικά άσχημο συναίσθημα. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα ζώα. “Ας καεί, δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, σκεφτόμουν, “φτάνει να μη μείνει τίποτα πίσω που να αναπνέει. Όταν πέρασε το μεγάλο κακό και είδα την καμένη έκταση απελπίστηκα. Ο χώρος όπου είχα το καταφύγιο μέχρι τις 2 Αυγούστου ήταν καταπράσινος και γεμάτος δέντρα. Τώρα είναι κρανίου τόπος μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Απελπισία μ’ έπιασε και στην Εύβοια. Θα χρειαστούν 20 χρόνια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για να ξαναγεννηθεί η φύση. Αυτή είναι η φράση- χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στον κήπο του σπιτιού μας φιλοξενήσαμε 14 σκυλιά, 2 κατσίκες κι ένα αρνάκι με εγκαύματα. Κανένα τους δεν ήταν του “A Little Shelter”, αυτά βρισκόντουσαν αλλού. Όμως θέλω να τονίσω ότι ήταν απίστευτα ελπιδοφόρο που έβλεπα κόσμο, νέους, ν’ ανοίγουν τα σπίτια τους για φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων. Όχι για μια-δυο μέρες, αλλά για μήνα τουλάχιστον! Στην έκτακτη ανάγκη, ευτυχώς, γινόμαστε μια γροθιά», είπε χαρακτηριστικά η Κατρίνα Τσάνταλη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι!» - Οργισμένη η Κατρίνα Τσάνταλη καταγγέλει την Περιφέρεια Ηγουμενίτσας

«Κάθε Πάσχα σφάζονται περίπου 2.000.000 αρνάκια» - Το ξέσπασμα της Κατρίνας Τσάνταλη για το σούβλισμα

Share