«Μου λείπει...» - Θλίψη για την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της

Δείτε την ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Μου λείπει...» - Θλίψη για την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου δεν είναι για όλους μία ευχάριστη ημέρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία ένα χρόνο πριν, αυτή τη μέρα, έχασε τον πατέρα της για πάντα από τη ζωή της. Έτσι, λοιπόν, θέλησε να εκφράσει κάποια λόγια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να τον τιμήσει.

Επισήμανε, δηλαδή, πως της λείπει καθημερινά πάρα πολύ και πως πάντα προσπαθεί να σκέφτεται όλα τα ευχάριστα που πέρασαν μαζί, ενώ δεν θέλει πια να θρηνεί, αλλά να χαίρεται κάθε χρόνο τέτοια στιγμή.

Τα συγκινητικά λόγια της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου για τον θάνατο του πατέρα της

«Σήμερα, 15 Αυγούστου, η Ελληνική Ορθοδοξία και οι Καθολικοί τιμούν τον θάνατο, ή την «κοίμηση» της Παναγίας – της Παναγίας, της «Θεοφέρουσας» ή της Παναγίας, που σημαίνει «παν-αγία». Δεν θεωρείται ημέρα θλίψης αλλά ημέρα χαράς και εορτασμού των θείων χαρισμάτων της, καθώς πιστεύεται ότι η Μητέρα του Χριστού δεν πέθανε, αλλά ανήλθε στους Ουρανούς.

Σήμερα, πριν από ένα χρόνο, μας άφησε ο πατέρας μου ο Ιωάννης. Λέγεται ότι η Αγία Μητέρα παίρνει τα πιο αγαπημένα της παιδιά κατευθείαν στον παράδεισο την ημέρα της. Πήγα λοιπόν στην εκκλησία και μετά στο σπήλαιο της αποκάλυψης σήμερα το πρωί, άναψα κεριά για τους αγαπημένους μας χαμένους, προσευχήθηκα στην Αγία Μητέρα να γεμίσει τις καρδιές και τις ψυχές και τα βήματά μας φως και αγάπη.

Μου λείπει ο πατέρας μου κάθε μέρα. Η χαρά του, η εξυπνάδα του, η εκκεντρική του προσωπικότητα. Του μιλάω και είμαι πεπεισμένη ότι περπατάει δίπλα μου. Αντί να θρηνώ προσπαθώ να γιορτάσω τη ζωή όπως έκανε πάντα. Ξέρει ότι πέρασα μια δύσκολη χρονιά όταν έκλαψα περισσότερο παρά γέλασα και χόρεψα. Σήμερα του υπόσχομαι να ζήσω όπως με δίδαξε – σαν να μην υπάρχει αύριο. Ζήσε σαν παιδί με ανοιχτή καρδιά που αγκαλιάζει τα πάντα και τους πάντες.

Σήμερα γιορτάζω τον πατέρα μου και την Αγία Μητέρα – την Ελεήμονα, την Οδηγό, την Θεραπεύτρια, τον Παρηγορήτρια και την Φανερωμένη. Είθε να βοηθήσει και να θεραπεύσει την ανθρωπότητα. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν! Καλή Παναγία! Η Μεγαλόχαρη να γεμίζει τις ψυχές μας κ τις ζωές μας κ το κάθε μας βήμα με φως κ αγάπη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - πατέρας

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - μπαμπάς

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

«Ξύπνησα από έναν εφιάλτη χθες το βράδυ»

Μετά την κηδεία του, η παρουσιάστρια τον αποχαιρέτησε με μία σπαρακτική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Ξύπνησα από έναν εφιάλτη χθες το βράδυ. Ονειρεύτηκα ότι ο πατέρας μου πέθανε και έπρεπε να πάω σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να βρω κάτι ζεστό να φορέσω για την κηδεία του. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι ο εφιάλτης μου ήταν πραγματικός, αλλά ο ήλιος έλαμπε και τα πουλιά τραγουδούσαν.

Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σήμερα ήταν σαν τον πατέρα μου – ελαφρύς και αγαπησιάρικος. Ευχαριστώ αγαπητέ Μητροπολίτη Σκανδιναβίας Κλεόπα για την όμορφη δοξολογία και την εξίσου όμορφη τελετή.

Μετά την εκκλησία πήγαμε στο νεκροταφείο στη Σπόνγκα όπου “ξεκουράζεται” η μητέρα του πατέρα μου – η γιαγιά μου – και πολλοί άλλοι φίλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς που παραβρέθηκε σήμερα, που έστειλε λουλούδια και μηνύματα και που μου δείξατε όλη σας τη φροντίδα τις τελευταίες 10 ημέρες. Να ζήσετε μακρά, με αγάπη και ευτυχία. Να θυμάστε ότι όλα όσα κάνουμε έχουν σημασία. Σήμερα πολλοί φίλοι του πατέρα μου μοιράστηκαν ιστορίες για τη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και τη ζωντάνια του.

Ήταν ένας εργάτης που λειτουργούσε σαν βασιλιάς. Ήταν φτωχός και ένιωθε πλούσιος. Ας αναπαυθεί στην εξουσία. Αθάνατος στην καρδιά και το μυαλό μας. Καλό ταξίδι μπαμπάκα. Αιώνια η μνήμη σου», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.