«Έρχονται δάκρυα στα μάτια...» - Η Βούλα Πατουλίδου αποθέωσε τον Τεντόγλου και την Ντρισμπιώτη για τα χρυσά τους μετάλλια

«Θεέ μου, πόση αντοχή χρειάζεται»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έρχονται δάκρυα στα μάτια...» - Η Βούλα Πατουλίδου αποθέωσε τον Τεντόγλου και την Ντρισμπιώτη για τα χρυσά τους μετάλλια

Η Βούλα Πατουλίδου είναι μία γυναίκα που έχει περάσει τρομερές δυσκολίες στη ζωή της, ακόμη και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, εξαιτίας της πλαστικής που επέλεξε να κάνει στο πρόσωπό της, ωστόσο πάντα θυμάται με συγκίνηση όλη την προσπάθεια που έκανε τότε για να πετύχει.

Με αφορμή, λοιπόν, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που αναδείχθηκαν, όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η ίδια μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και αναφέρθηκε στις θυσίες που χρειάζεται να κάνει κάποιος σε αυτόν τον χώρο.

Οι δηλώσεις της Βούλας Πατουλίδου

«Τα χάρηκα τόσο πολύ τα δύο παιδιά μας. Και στον αγώνα που έδωσαν και στις δηλώσεις που έκαναν. Χάρηκα όλη τους την παρουσία, τον αυθορμητισμό και το αστείρευτο, δουλεμένο ταλέντο τους. Και μόνο που έχουν τόση ζέση για ζωή, τόση αντοχή, υπομονή και ξεκάθαρους στόχους λες πως υπάρχουν νέα παιδιά που δείχνουν τον δρόμο και ξεχωρίζουν», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είναι χαλκέντερος. Ξέρετε τι πάει να πει πρωταθλητισμός; Τι παρασκήνιο έχεις με τον εαυτό σου; Πόσες λακκούβες και σε πόσες κατηφόρες κατρακυλάς; Και σκέφτεσαι: θα σταματήσει η αγωνία και η διάθεση μου, ώστε να μπορέσω να σηκωθώ, να παλέψω και να ξαναδουλέψω για να πετύχω τον στόχο μου;».

Βούλα Πατουλίδου

Για τα συναισθήματα της κάθε φορά που βλέπει τους Έλληνες πρωταθλητές να σημειώνουν επιτυχίες στον στίβο η χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε: «Γεμίζει ο λαιμός μου και μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Γιατί όταν έρχεται η καταξίωση όλα τα αρνητικά μικραίνουν, κονταίνουν, εξαφανίζονται από τον οπτικό σου ορίζοντα. Όμως για να φτάσεις εκεί -Θεέ μου και Παναγία μου!- πόση αντοχή χρειάζεται…».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι να είσαι στο γήπεδο και να ψάχνεις στην κερκίδα να βρεις ένα βλέμμα, να δεις εάν σε πιστεύουν. Στο βάθρο τα δάκρυα είναι όλες αυτές οι στιγμές μαζεμένες, της απογοήτευσης αλλά και του μπορώ…», κατέληξε.

«Από τότε που οι γονείς μου με άφησαν πίσω...»

Η Βούλα Πατουλίδου, πρώην αθλήτρια και Ολυμπιονίκης, η οποία έχει δεχτεί μάλιστα και οργανωμένη επίθεση, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 19/5 στην Ελένη για πολλά θέματα που της στοίχησαν στη ζωή της, όπως τον αποχωρισμό από τους γονείς της σε μικρή ηλικία, τα εμπόδια που πέρασε μέχρι να ανέβει στο βάθρο, αλλά αναφέρθηκε και στον γάμο της που κράτα 38 χρόνια και το γιο της.

«Δεν πίεσα ποτέ τον γιο μου να είναι πρώτος. Έξαλλου έχει ήδη τη σκιά του πάτερα του και τη δίκη μου πάνω του. Ο γιος μου ήταν το μοναδικό πράγμα που μου ήρθε εύκολα στη ζωή μου. Παρότι είχα γυναικολογικά προβλήματα, έμεινα έγκυος. Ήθελα να αποκτήσω και άλλα δυο παιδιά, άλλα δεν τα κατάφερα, γι’ αυτό πιέζω τον γιο μου να μου κάνει τρία εγγόνια», πρόσθεσε.

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε μεταξύ άλλων για την εποχή που οι γονείς της μετανάστευσαν στη Γερμάνια και την άφησαν με τη γιαγιά της. «Από τότε που οι γονείς μου με άφησαν πίσω στην Ελλάδα, με καταδιώκει η ερώτηση: “Με αγαπάς;”».

Για την επιτυχία της στον αθλητισμό, αλλά και τα διδάγματα που πήρε από αυτόν, είπε πως, «το 98% των ανθρώπων μου έλεγε ότι δεν θα τα καταφέρω. Όταν ανέβηκα στο βάθρο όμως, δεν τους έβλεπα καν. Η Ολυμπιάδα μού έμαθε να κυνηγάω το ανέφικτο. Με δίδαξε να διεκδικώ την πρωτιά».

«Δεν θα είχα αξιοποιήσει τα χαρίσματα που είχα, αν δεν υπήρχε ο σύζυγος μου. Είμαστε μαζί 38 χρόνια. Έχει δυσκολίες ο γάμος. τότε όμως, θυμάσαι τη βοήθεια του άλλου όταν ήσουν άπλα ένα όνομα ανάμεσα σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους», κατέληξε λέγοντας.