"Έξαλλοι" πανηγυρισμοί για την κατάκτηση της Κατερίνας Στεφανίδη - Η θερμή υποδοχή της από τους συναθλητές της

Δεν μπορούσε να το πιστέψει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο άλμα επί κοντώ, καταφέρνοντας να κάνει όλη τη χώρα περήφανη. Φυσικά, με την χαρά της χαίρεται, όχι μόνο η οικογένειά της, αλλά και οι συναθλητές της, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο.

Με το που πάτησε το πόδι της στο ξενοδοχείο που διαμένει η ελληνική αποστολή και πέρασε το κατώφλι της πόρτας, όλοι έτρεξαν κατά πάνω της για να την αγκαλιάσουν και άρχισαν να πανηγυρίζουν φωνάζοντας. Η ίδια δεν μπορούσε να το πιστέψει και είχε μείνει έκπληκτη να τους κοιτά.

Η πανηγυρική υποδοχή της Κατερίνας Στεφανίδη μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου

«Όλε, όλε μέρος τρίτο και συνεχίζουμε!!! Αυτή τη φορά για χάρη της», έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Λίγα λόγια για την αθλήτρια

Είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και του 2016. Το 2016 έφτασε στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με άλμα στα 4,85 μ. Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοιχτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Επίσης αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (με 4,81 μ.), πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 (με 4,85 μ.) και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017, με επίδοση 4,91 μ. που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών. Αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια του στίβου στην Ευρώπη για το 2017.Έχει καταγωγή από το Κομπότι Άρτας

Άλλες σημαντικές επιτυχίες της ήταν η τριτη θέση το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και η δεύτερη θέση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.Η Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα.