Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου - «Θα έχει ανάλογη νομική αντιμετώπιση...»

Τι συνέβη λίγα εικοσιτετράωρα πριν;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου - «Θα έχει ανάλογη νομική αντιμετώπιση...»

Ο διάσημος και ιδιαίτερα αγαπητός τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, (δείτε εδώ τις πρόσφατες δηλώσεις του για την προσωπική του ζωή) αυτό το καλοκαίρι περνά ωραίες στιγμές καθώς συνδυάζει την δουλειά με την διασκέδαση, καθώς μαζί με τις περιοδείες του ξεκλέβει και λίγο χρόνο για βουτιές.

Αυτές τις μέρες, εν όψει της προγραμματισμένης συναυλία του, βρισκόταν στην Κέρκυρα, ωστόσο με μία ανάρτησή του την Πέμπτη 18/8, έκανε γνωστό πως η συναυλία της επόμενης μέρας δεν θα πραγματοποιηθεί, και θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα από ένα μακροσκελές μήνυμα, εξηγώντας τους λόγους και ενημερώνοντας πως θα κινηθεί νομικά.

Η όλο νόημα ανάρτηση του Νίκου Οικονομόπουλου

«Η Αρχαιολογία της Κέρκυρας, θεώρησε ότι η συναυλία μας με την Φιλαρμονική Εταιρία Σκριπερού Κερκύρας δεν σύναδε με την ιστορικότητα του χώρου», εξηγεί ο Νίκος Οικονομόπουλος κάνοντας λόγο για «περίεργα κριτήρια περί της πολιτισμικής ποιότητας» τα οποία έχει η Αρχαιολογία.

Η ενημέρωση για την απόρριψη της αίτησης της συναυλίας μάλιστα ήρθε μόλις στις 17 Αυγούστου και ενώ, όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, «όλα ήταν έτοιμα για την διεξαγωγή της συναυλίας».

«Είμαι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σας. Μαζί με εσάς αδικήθηκα κι εγώ από την νοοτροπία της Αρχαιολογίας. Βεβαίως, το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Θα έχει ανάλογη νομική αντιμετώπιση».

 Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου

Οι εκρηκτικές δηλώσεις του για την πίστη του στον θεό

Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο ''Κοσμοράδιο 95,1'' και μεταξύ των όσων δήλωσε αναφέρθηκε και σε ένα θέμα, που συχνά θίγει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και αυτό δεν είναι άλλο από τη βαθιά του πίστη στον θεό.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ο τραγουδιστής συγκινείται όταν αναφέρεται στη θρησκεία και έτσι για άλλη μια φορά εξήγησε κοιτώντας την κάμερα, πως δεν πρόκειται να σταματήσεις να μιλάει περί του θέματος καθώς το ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είναι κάτι, που τον γεμίζει και τον κάνει ευτυχισμένο, όπως είπε.

«Δεν θα μιλήσω για τα πιστεύω μου; Είμαι ένας άνθρωπος που ζω σε μια δημοκρατική χώρα πιστεύω και μπορώ να μιλάω για το οτιδήποτε. Η πίστη του καθενός είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Πολλές φορές λένε ότι το λέω για να γίνω αρεστός.

Έχω την ανάγκη να γίνω αρεστός σε κάποιον επειδή πιστεύω; Πόσοι άνθρωποι δεν πιστεύουν; Είπα εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν πιστεύετε είστε κακοί; Είναι δυνατόν; Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον κόσμο; Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλάω για τον εαυτό μου.

Πιστεύω πάρα πολύ στον Χριστό, το λέω συνέχεια και το λέω με πολλή αγάπη γιατί το νιώθω. Δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω και να δείχνω τη χαρά μου γι’ αυτό το πράγμα. Είμαι ευτυχισμένος. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Πολλές φορές υπάρχει ένα ταμπού: “αααα αυτός είναι ο καλός Χριστιανός” Ναι, είμαι ο Χριστιανός Ορθόδοξος, πειράζει; Αυτός είμαι. Σε όποιον αρέσει. Εσύ μπορεί να είσαι κάτι άλλο. Το θέμα είναι να μην κάνεις κακό σε άλλους. Μπορείς να λες τα πιστεύω σου και μέχρι εκεί».