Ο Σπύρος Μπιμπίλας "πέθανε" πασίγνωστο Έλληνα καλλιτέχνη ενώ εκείνος βγήκε και το διέψευσε

«Είδε ζωντανός τον θάνατό του»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο Σπύρος Μπιμπίλας

Το πρωί της Παρασκευής (19/8) ο Γιώργος Μάγγας μίλησε στην εκπομπή του OPEN όπου θέλησε να τοποθετηθεί αναφορικά με την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα η οποία ανέφερε πως ο μουσικός έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα, ο γνωστός καλλιτέχνης ξέσπασε φανερά καθώς είναι η τρίτη φορά που τον "πεθαίνουν".

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μάγγα

«Καλημέρα σας ευχαριστώ τους δημοσιογράφους αλλά ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν έφτιαξε καλά πράγματα. Δεν ξέρω που το βρήκε, αυτόν πρέπει να ρωτήσετε. Στενοχώρησε όλη την Ελλάδα. Έπαιρναν τηλέφωνο μέχρι τις 1 τη νύχτα και ρωτούσαν Γιώργο είσαι εσύ; Με πήρε τηλέφωνο και ζητούσε συγγνώμη.

Δεν μου είπε που τον βρήκε. Εγώ τα έχω (βάλει) με τον Μπιμπίλα γιατί δεν είπε που το βρήκε. Ποιος σου το είπε κι έγραψες μέσα τέτοια κουβέντα ότι έχω πεθάνει. Να μη σταματά το τηλέφωνο μέχρι από την Γερμανία και την Αμερική.

Πολύ στενοχωρήθηκα, όπως κι ο κόσμος που τον ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Το σκέφτομαι (να κάνω μήνυση). Δεν είναι κακό παιδί ο Μπιμπίλας αλλά δεν επιτρέπεται ρε Μπιμπίλα αυτό το πράγμα που έκανες. Σκότωσε όλον τον κόσμο».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μάγκα

Ο Γιώργος Μάγκας γεννήθηκε στην Λιβαδειά στις 23 Αυγούστου 1952 από μουσική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, και από μικρός ασχολήθηκε με την μουσική και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα.

Όταν ενηλικιώθηκε ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής, και γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά.

Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ξεχωριστό παίξιμο του με μόνο το επιστόμιο του κλαρίνου.