Πασίγνωστος πρωταθλητής διακόπτει την καριέρα του - «Με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη...»

Η ανακοίνωση του για την παύση που επέλεξε να κάνει

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πασίγνωστος πρωταθλητής διακόπτει την καριέρα του - «Με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη...»

Πέρυσι τέτοιες μέρες τον υποδέχονταν με τιμές στο αεροδρόμιο και φέτος αποφάσισε να κάνει μία παύση στην καριέρα του, εξαιτίας πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο λόγος για τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος μέσα από ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως βάζει άνω τελεία στην αγωνιστική του δράση.

Ο 22χρονος αθλητής που διαπρέπει στο άλμα επί κοντώ, μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής, ανακοίνωσε πως μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη, έπαθε μια σοβαρή κρίση πανικού και εκ τότε έχει παλεύει με την κατάθλιψη.

Η ανακοίνωση του Εμμανουήλ Καραλή

«Μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, ακολούθησαν μια σειρά από περιστατικά που κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να ανατρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και ατυχή, ο κακός Manolo κυριάρχησε και ανέλαβε. Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και προσπάθησα να είμαι θετικός και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο νεαρός αθλητής.

 Πασίγνωστος αθλητής διακόπτει την καριέρα του

Λίγα λόγια για τον Εμμανουήλ Καραλή

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ. Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 του 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016 καθώς και σε μια Ολυμπιάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020 όπου κατέκτησε την 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε κλειστό στίβο (5.80).

Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου.

Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.80μ., που το πραγματοποίησε το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 5.80μ. στον κλειστό, που το πραγματοποίησε το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20.