Είδε την αποθέωση ο Μίλτος Τεντόγλου - Έγινε γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη

Δείτε το εδώ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Είδε την αποθέωση ο Μίλτος Τεντόγλου - Έγινε γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου έχει καταφέρει εντυπωσιακά πράγματα στην μέχρι τώρα καριέρα του. Η τελευταία μεγάλη του επιτυχία σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, εκεί όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με το φοβερό άλμα των 8,52 μέτρων (δείτε το εδώ).

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ... Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι. Το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η Εθνική ομάδα», είπε στις δηλώσεις που έκανε μετά το άλμα του.

Το άλμα αυτό που σημείωσε αποθεώθηκε από το κοινό και από άλλους αθλητές (δείτε εδώ τι συνέβη στην απονομή του μεταλλίου), ενώ ένας μεγάλος θαυμαστής του, αποφάσισε να τον τιμήσει, κάνοντας προς τιμήν του ένα γκράφιτι σε τοίχο της Θεσσαλονίκης.

Το γκράφιτι του Μίλτου Τεντόγλου στη Θεσσαλονίκη

Κεντρική φωτογραφία: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Η Βούλα Πατουλίδου αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου

Η Βούλα Πατουλίδου είναι μία γυναίκα που έχει περάσει τρομερές δυσκολίες στη ζωή της, ακόμη και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, ωστόσο πάντα θυμάται με συγκίνηση όλη την προσπάθεια που έκανε τότε για να πετύχει.

Με αφορμή, λοιπόν, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που αναδείχθηκαν, όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η ίδια μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και αναφέρθηκε στις θυσίες που χρειάζεται να κάνει κάποιος σε αυτόν τον χώρο.

«Τα χάρηκα τόσο πολύ τα δύο παιδιά μας. Και στον αγώνα που έδωσαν και στις δηλώσεις που έκαναν. Χάρηκα όλη τους την παρουσία, τον αυθορμητισμό και το αστείρευτο, δουλεμένο ταλέντο τους. Και μόνο που έχουν τόση ζέση για ζωή, τόση αντοχή, υπομονή και ξεκάθαρους στόχους λες πως υπάρχουν νέα παιδιά που δείχνουν τον δρόμο και ξεχωρίζουν», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είναι χαλκέντερος. Ξέρετε τι πάει να πει πρωταθλητισμός; Τι παρασκήνιο έχεις με τον εαυτό σου; Πόσες λακκούβες και σε πόσες κατηφόρες κατρακυλάς; Και σκέφτεσαι: θα σταματήσει η αγωνία και η διάθεση μου, ώστε να μπορέσω να σηκωθώ, να παλέψω και να ξαναδουλέψω για να πετύχω τον στόχο μου;».

Βούλα Πατουλίδου

Για τα συναισθήματα της κάθε φορά που βλέπει τους Έλληνες πρωταθλητές να σημειώνουν επιτυχίες στον στίβο η χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε: «Γεμίζει ο λαιμός μου και μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Γιατί όταν έρχεται η καταξίωση όλα τα αρνητικά μικραίνουν, κονταίνουν, εξαφανίζονται από τον οπτικό σου ορίζοντα. Όμως για να φτάσεις εκεί -Θεέ μου και Παναγία μου!- πόση αντοχή χρειάζεται…».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι να είσαι στο γήπεδο και να ψάχνεις στην κερκίδα να βρεις ένα βλέμμα, να δεις εάν σε πιστεύουν. Στο βάθρο τα δάκρυα είναι όλες αυτές οι στιγμές μαζεμένες, της απογοήτευσης αλλά και του μπορώ…», κατέληξε.