Ξαπλωμένη στο γρασίδι μόνο με το μαγιό της - Σπάνια φωτογραφία της Βουγιουκλάκη με κοραλί μπικίνι

Αρετουσάριστη στο εξοχικό της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ξαπλωμένη στο γρασίδι μόνο με το μαγιό της - Σπάνια φωτογραφία της Βουγιουκλάκη με κοραλί μπικίνι

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα είναι ομολογουμένως για πολλά χρόνια ακόμα μια μυθική παρουσία, που αν και έσβησε πριν από 26 χρόνια νεότεροι αλλά και πιο μεγάλοι θα τη θυμούνται για το ταλέντο της και φυσικά για το μπρίο της.

Σε μια τέτοια στιγμή βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντίνου, ο οποίος αναπόλησε την ηθοποιό και δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης με μαγιό, η οποία είχε τραβηχτεί από τον προσωπικό της φωτογράφο.

Όπως πάντα έτσι και εδώ η Αλίκη είχε δώσει βάση στη λεπτομέρεια καθώς εκτός από το μοναδικό άρωμα πολύ γνωστού οίκου, που φορούσε είχε επιλέξει ένα κοραλί μπικίνι, πολύ μπροστά για την εποχή.

Η ανάρτηση του Χρήστου Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«1972. H Αλίκη Βουγιουκλάκη φορώντας ένα μαγιό σε κοραλί απόχρωση είναι ξαπλωμένη στον καταπράσινο κήπο του εξοχικού της στον Θεολόγο και διαβάζει ένα βιβλίο ενώ ο φακός του αγαπημένου της φωτογράφου και καλού της φίλου Κλεισθένη την απαθανατίζει.

Η αγαπημένη ηθοποιός λάτρευε το εξοχικό της και όποτε έπεφτε η χειμερινή αυλαία των θεατρικών της υποχρεώσεων πήγαινε κατευθείαν εκεί προκειμένου να ξεκουραστεί. Κάτι που εκείνη την περίοδο είχε μεγάλη ανάγκη διότι η σεζόν 1971 - 1972 ήταν για την ίδια ιδιαίτερα φορτωμένη επαγγελματικά αφού εγκαινίασε το δικό της πια θέατρο. Το θέατρο Αλίκη άνοιξε τις πόρτες του ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία το έργο του Γεωργίου Ρούσσου "Βασίλισσα Αμαλία" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τον ίδιο να κρατάει και το πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαι της Αλίκης.

Μεταξύ των ηθοποιών που συμμετείχαν ήταν οι : Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου, Νίκος Γαλανός, Χρήστος Καλαβρούζος. Μετά από πρόταση της Αλίκης, στις πρώτες παραστάσεις συμμετείχε και η Νόνικα Γαληνέα που στη μετά αντικαταστάθηκε από την Καίτη Πάνου.

Επίσης εκείνο το καλοκαίρι του 1972 γύρισε και την τελευταία της ταινία σε παραγωγή Φίνος Φιλμ. Ήταν το κοινωνικό δράμα "Η Μαρία της Σιωπής" σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη που έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου του 1973.
Με αυτή την ταινία η ηθοποιός που λατρευτηκε όσο καμία άλλη αποχαιρέτησε εκείνη την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου.

Έτσι είναι σήμερα ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Τα 88 θα έκλεινε στις 20 Ιουλίου η Αλίκη Βουγιουκλάκη και έτσι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών το μνημόσυνο για την ηθοποιό, όπως γίνεται και κάθε χρόνο την μέρα αυτή, ενώ μάλιστα αύριο 23/7 θα συμπληρωθούν 26 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή.

Φυσικά, για ακόμη μια φορά, πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών όπως για παράδειγμα ο αδελφός της, Αντώνης Βουγιουκλάκης, η νύφη της και χήρα του Τάκη Βουγιουκλάκη, Έφη Πίκουλα αλλά και ο ανιψιός της, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης ήταν εκεί.

Παρόντες όμως ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Βενετσάνος και η Ελένη Ροδά καθώς και ο Νίκος Φρονιμόπουλος. Ο φωτογραφικός φακός του Youweekly είχε επίσης βρεθεί εκεί και τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε είναι πολύ συγκινητικά.

Ανάμεσα σε αυτά είναι φυσικά και ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο οποίος είναι πεντακάθαρος, γεμάτος πολύχρωμα λουλούδια και αρκετά περιποιημένος.

Η φωτογραφία της ηθοποιού πάνω στο μνήμα δεν είναι καθόλου σκονισμένη και φαίνεται πως φροντίζεται καθημερινά, παρόλο πριν μερικά χρόνια είχε δημιουργηθεί σάλος με την εικόνα του, μιας και ήταν εντελώς παραμελημένος, με άγρια χόρτα από το χώμα, ξεραμένα τριαντάφυλλα και σπασμένα μάρμαρα.

Φωτογραφίες από τον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Φωτογραφίες από τον τάφο της Βουγιουκλάκη στο μνημόσυνο για τα γενέθλιά της

Φωτογραφίες από τον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μνημόσυνο για τα γενέθλιά της