Ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί του Κυρανάκη - Οι συγκινητικές φωτογραφίες μέσα από το μαιευτήριο

Στιγμές ευτυχίας για τον βουλευτή της ΝΔ και τη σύζυγό του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί του Κυρανάκη - Οι συγκινητικές φωτογραφίες μέσα από το μαιευτήριο

Στιγμές ευτυχίας ζει εδώ και λίγες ώρες ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης καθώς η σύζυγός του Ελένη Αθερινού, έφερε σήμερα στη ζωή το πρώτο τους παιδί. Ο ίδιος το έκανε γνωστό από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου δημοσίευσε ένα πολύ συγκινητικό slide από φωτογραφίες όπου τον βλέπουμε να απολαμβάνει τις πρώτες αγκαλιές της μπέμπας.

Η γέννησή της ήταν θέμα ημερών καθώς και ο ίδιος είχε αναρτήσει μόλις πριν μια εβδομάδα ένα όμορφο βίντεο με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της συζύγου του, στο οποίο βλέπουμε τη μπέμπα να διαμαρτύρεται και να θέλει να βγει έξω, κάτι που έγινε τελικά σήμερα 28/8.

Οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μέσα από το μαιευτήριο

«Το πιο ωραίο συναίσθημα στον κόσμο.. Καλωσήρθες στη ζωή μας μικρούλα. Σε ευχαριστώ γι αυτό που με έκανες να νιώσω:). Αλλά το πιο μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα σου @eleni__ath που 9 μήνες σε μεγάλωσε στην κοιλιά της με τόση αγάπη και σε έφερε στην αγκαλιά μας» έγραψε στην ανάρτησή του ο βουλευτής.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη του

Ο Κυρανάκης με τη σύζυγό του Ελένη και την νεογέννητη κόρη του

Η νεογέννητη κόρη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: NDP / ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: KonstantinosKyranakis

Λίγα λόγια για τον πολιτικό

Γεννήθηκε στις 19 απριλίου το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βόλο και την Κρήτη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του μάρκετινγκ. Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής της πρώην πλατφόρμας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 2014 συμμετείχε και στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.

Δραστηριοποιήθηκε με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έλαβε 34.232 σταυρούς, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που έγιναν με λίστα) ήταν στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών.

Από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, όταν και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, λαμβάνοντας περισσότερους από 42.000 σταυρούς. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη με 238 ψήφους γραμματέας της Βουλής.

Έχει ταχθεί κατά της προσφυγικής κρίσης και έχει υποστηρίξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προστατέψει τα σύνορα της με σκοπό να περιοριστεί η μαζική εισροή μεταναστών.

Ο Κυρανάκης έχει εκφραστεί αρνητικά για την αλλαγή ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας και μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε ότι δεν θα αποκαλεί τη χώρα με τη νέα ονομασία. Αντίστοιχα, δεν είχε αποκλείσει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της συμφωνίας με σκοπό την ανατροπή της, κάτι που τελικώς δεν πραγματοποίησε.

Ως πρώην κάτοικος εξωτερικού δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Ακόμη, έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης φόρων και εισφορών, αλλά και της παροχής κινήτρων σε επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.