Με τιάρα και μακριά ουρά η Ιλάειρα στο πλευρό του Μαυρίκιου - ''Έλουσαν'' με ρύζι τους νεόνυμφους

Η ανάρτηση του γαμπρού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Με τιάρα και μακριά ουρά η Ιλάειρα στο πλευρό του Μαυρίκιου  - ''Έλουσαν'' με ρύζι τους νεόνυμφους

Την Κυριακή 28/8 έγινε ο γάμος της χρονιάς και αυτός δεν είναι άλλος από του Μαυρίκιου Μαυρικίου και της Ιλάειρας Ζήση. Το λαμπερό ζευγάρι ενώθηκε και επίσημα πλέον με τα δεσμά του γάμου σε εκκλησία της Κύπρου, εκεί από όπου κατάγεται ο γαμπρός.

Οι νεόνυμφοι κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν συγκινημένο και πολύ χαρούμενο, με πλήθος κόσμου να τους καμαρώνει. Στη συνέχεια και αφού χόρεψαν τον χορό του Ησαϊα, βγήκαν από την εκκλησία με τον κόσμου να τους πετάει ασταμάτητα ρύζι. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη ανάρτηση - βίντεο του Μαυρίκιου στο λογαριασμό στο instagram.

Η πρώτη ανάρτηση του Μαυρίκιου Μαυρικίου μετά την εκκλησία

«Just Married!».

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NDP

Το δώρο εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν οι γονείς του Μαυρίκιου στη νύφη τους Ιλάειρα Ζήση

Μια φορά ευτυχισμένος ο Μαυρίκιος; 10 οι γονείς του! Οι μελλόνυμφοι βρίσκονται στην διαδικασία των προετοιμασιών καθώς ο γάμος τους θα γίνει την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στη Λεμεσό (δείτε εδώ πόσο κόστισε το προσκλητήριο). Όλα θα είναι εθιμοτυπικά και... φρόντισαν πολύ καλά για να συμβεί αυτό.

Ένα σπίτι στη Λεμεσό θα είναι το δώρο που θα κάνουν οι γονείς του Μαυρίκιου Μαυρικίου στη νύφη τους, Ιλάειρα Ζήση για τον γάμο. Το σπίτι που θα πάρει δώρο η Ιλάειρα μετά τον γάμο της - δείτε βίντεο παρακάτω - με τον Μαυρίκιο, κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να είναι έτοιμο για τα τέλη Αυγούστου όταν και έχει προγραμματιστεί το μυστήριο.

Οι γονείς του γαμπρού θέλουν να ετοιμαστεί σε αυτό η νύφη και να γίνουν όλα τα παραδοσιακά κυπριακά έθιμα. Ο γαμπρός θα ντυθεί στο πατρικό του. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έθιμα του γάμου, που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, είναι το ξύρισμα του γαμπρού, το «στόλισμα» του γαμπρού και της νύφης, το ζώσιμο, το κάπνισμα και ο χορός των ρούχων. Τα πρώτα πέντε έθιμα λαμβάνουν χώρα στο σπίτι του κάθε μελλόνυμφου, πριν από την τέλεση του θρησκευτικού τελετουργικού του γάμου.

Οι μελλόνυμφοι στολίζονται ο καθένας στο πατρικό του σπίτι. Υπεύθυνοι για το στόλισμα του γαμπρού και της νύφης είναι ο κουμπάρος και η κουμπάρα, γι’ αυτό βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους. Το στόλισμα γίνεται με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (βιολί και λαούτο) και με συγκεκριμένα τραγούδια. Οι μουσικοί τραγουδούν και οι παρευρισκόμενοι πλουμίζουν τον κουρέα και τον β(κ)ιολάρη, ρίχνοντας χρήματα σε δύο πιάτα. Στο τέλος σπάζουν και το πιάτο μέσα στο οποίο πλούμιζαν τον κουρέα.