Το βράδυ στις πίστες και το πρωί στη λαϊκή - Ο ισορροπιστής των ΝΕΒΜΑ "χώνει" ρίμες μπροστά από τον πάγκο του

Στροφή στην καριέρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το βράδυ στις πίστες και το πρωί στη λαϊκή - Ο ισορροπιστής των ΝΕΒΜΑ

Ο Νίκος Παυλίδης έγινε ευρέως γνωστός ως ράπερ μέσα από την συμμετοχή του στο συγκρότημα NEBMA, στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά, έχει αποφασίσει πως για να βοηθήσει την οικογένειά του και να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον, η ενασχόληση με την λαϊκή είναι η καλύτερη λύση. Άλλη μία που έκανε στροφή στην καριέρα της πρόσφατα είναι και η Super Κική.

Οι γονείς του έχουν χρόνια πάγκο και ο ίδιος μέσα από την εκπομπή Alpha Τώρα, την Δευτέρα 29/8, εξήγησε πως ότι πουλάνε είναι δικής τους παραγωγής και με τις ρίμες του και τον τρόπο που προσεγγίζει τον κόσμο έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη πελατεία, διαφημίζοντας και την κανονική του δουλειά.

Ο Νίκος Παυλίδης, ο Ισορροπιστής των ΝΕΒΜΑ δουλεύει στη λαϊκή

«Ελάτε να πάρετε τα προϊόντα μας τα ρομαντικοπικαντικογευστικοαρωματικοκαταπλητικοσπεσιαλολουκουμο κατασκευάσμά μας», είπε και άφησε άναυδο το κοινό δίπλα του, αλλά και αυτό από την τηλεόραση.

Λίγα λόγια για το συγκρότημά του

Οι Νέβμα είναι ελληνικό hip-hop συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994 με καθαρά κοινωνικούς προβληματισμούς. Έχει κυκλοφορήσει 6 δίσκους και σήμερα αποτελείται από τους Στάθη Τελειούδη ή Αλχημιστή, Νίκο Παυλίδη ή Ισορροπιστή και Βαγγέλη Σερίφη ή DJ Rico.

Το 1993 γνωρίστηκαν ο Νίκος Παυλίδης και ο Αλέξανδρος Δεδεγκίκας και ξεκίνησαν δημιουργώντας το σχήμα Mad Caps, όντας μέλη της Freestyle Productions και των Radicals. Ο Δημήτρης Καντάρης και ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Ηλιούπολη είχαν το σχήμα Drama'n'Vinyl.

Το 1994 οι τέσσερις δημιούργησαν τους Νέβμα που σήμαινε "νεύμα, δηλαδή σου κάνω νόημα". Το 1997, και με την προσθήκη του DJ Faid στο σχήμα, κυκλοφόρησε μέσω της Freestyle Productions και της Wipeout Records ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με γενικό τίτλο Μακριά απ' τη γιορτή με τη συμμετοχή σε δύο κομμάτια και στην παραγωγή από τον B.D. Foxmoor.

Την ίδια χρονιά οι Νέβμα αποχωρούν από τη Freestyle Productions και για μεγάλο χρονικό διάστημα ο δίσκος αυτός είχε αποκηρυχθεί από το συγκρότημα, όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους: "Δεν τον αναγνωρίζουμε σαν δίσκο μας, επειδή είχαν βάλει πολλά άτομα το χέρι τους μέσα" και "Περνούσε προς τα έξω κάτι που δεν ήμασταν".

Ο δίσκος ουσιαστικά έπαψε να είναι αποκηρυγμένος από το συγκρότημα με το στίχο "τι κι αν το πρώτο μου cd είχε χρώμα καφετί", το 2008 από το εισαγωγικό κομμάτι 5ος του δίσκου Ήχος Ανοχής. Μετά τον πρώτο δίσκο, στο συγκρότημα εντάχθηκε ο Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico).