''Διαλυθήκαμε σε μια εποχή που...'' - Οι σπάνιες δηλώσεις της Shaya για την διάλυση των θρυλικών HI - 5

Έκαναν μεγάλη επιτυχία στα '' 00's

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Διαλυθήκαμε σε μια εποχή που...'' - Οι σπάνιες δηλώσεις της Shaya για την διάλυση των θρυλικών HI - 5

Τη Shaya Hansen τη γνωρίσαμε μέσα από το πολύ αγαπητό κοριτσίστικο συγκρότημα των HI -5, που είχε κατακτήσεις τα charts στις αρχές του 2000. Η ίδια συνεχίζει με επιτυχία τη σόλο καριέρα της, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την αναπάντεχη διάλυση του συγκροτήματος αλλά και για το πως το διαχειρίστηκε ψυχολογικά.

Η τραγουδίστρια παρά το γεγονός ότι διατηρεί χαμηλό προφίλ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα στην προσπάθειά της να καταξιωθεί στο χώρο του τραγουδιού. Όχι μόνο κατήγγειλε ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο δουλειάς της, αλλά επίσης αποκάλυψε ότι πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβητούσαν την πορεία της καριέρας της λόγω του χρώματός της.

Η συνέντευξη της Shaya για την διάλυση των HI - 5

-Μετά τη διάλυση των Hi-5 έπιασες τον εαυτό σου σου σε κατάθλιψη;

«Όχι ακριβώς ήταν πολλά τα θέματα τότε. Διαλυθήκαμε σε μια εποχή που όλα ήταν καλά, μας διέλυσε η ίδια δισκογραφική. Τότε δεν υπήρχαν ούτε τα social media, ζούσαμε την απόλυτη δόξα, περνούσαμε έξω από ένα σχολείο κι έρχονταν όλοι για αυτόγραφα. Ξαφνικά όμως αυτό άλλαξε. Από εκεί που ήμουν τέρμα γνωστή, δεν ήξερα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου.

Έλεγα τι κάνω τώρα, πώς θα με αναγνωρίσουν σαν μονάδα. Πέρασαν κάποια χρόνια, έκανα ένα διάλειμμα, έφυγα από την Αθήνα και τα φώτα της δημοσιότητας επίτηδες για να μπορέσω να βρω το στυλ της Shaya. Αισθανόμουν χαμένη κι είπα δεν θα κάνω τίποτα, θα περιμένω. Δεν μου έρχονταν κι οι προτάσεις και τότε έλεγαν "α είσαι καμένο χαρτί". Έλεγα θα περιμένω και θα σας αποδείξω το αντίθετο».

Η Shaya μιλάει για τις προσπάθειες που έκανε μέχρι να κάνει παιδί

-Αντιμετώπισες τότε τρικλοποδιές;

«Στην επαρχία όχι γιατί ήταν πιο οικογενειακά τα πράγματα. Αυτά τα πάθαινα πριν γίνω γνωστή, όπου κάποιες φορές τραγουδίστριες προσπαθούσαν ποια θα φανεί περισσότερο έτσι ώστε να κερδίσει δισκογραφικό συμβόλαιο. Ήταν άλλα χρόνια όμως».

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ShayaHansen instagram

Που βρίσκονται σήμερα οι HI - 5 που κατέκτησαν το πανελλήνιο

Μέσα από ένα reality του MEGA, γεννήθηκε ένα γυναικείο συγκρότημα, που άφησε εποχή. Το πρώτο λοιπόν, γυναικείο συγκρότημα στην Ελλάδα, υπήρξαν οι HI5!, που αναδείχθηκαν ύστερα από μία σειρά οντισιόν, στο reality.

Η Μαρλέν, η Ειρήνη, η Φρόσω, η Shaya και η Νάνσυ έκαναν μεγάλη επιτυχία και τα hits διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μετά από τρεις δίσκους βέβαια το συγκρότημα διαλύθηκε και από τότε κανείς δεν άκουσε νέα τους. Τα χρόνια πέρασαν και εκτός από την Shaya, η οποία έκανε εμφανίσεις solo, τα υπόλοιπα κορίτσια τα χάσαμε! Τι απέγιναν οι αγαπημένες Hi-5 και πώς είναι σήμερα;

Κάπως έτσι πέρασαν και 14 χρόνια και εκτός από την εξωτική Shaya που συνέχισε σαν σόλο τραγουδίστρια, οι άλλες 4 γυναίκες έμειναν ξεχασμένες. Πως μπορεί να μοιάζουν όμως σήμερα... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr