''Δεν κρύφτηκα ποτέ'' - Πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Πέτρος Κουσουλός

Εξελίξεις μετά τη δίωξή του για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Δεν κρύφτηκα ποτέ'' - Πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Πέτρος Κουσουλός

Μετά την εις βάρος του δίωξη και το ένταλμα σύλληψης, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός πέρασε πριν από λίγη ώρα το κατώφλι του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ. Ο ίδιος συνοδευόταν από τους δικηγόρους του, ενώ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στα μέσα.

Νωρίτερα το πρωί είχε μιλήσει τηλεφωνικώς στην εκπομπή Παραπολιτικά, όπου υποστήριξε ότι υπάρχει τρομοκράτηση της δημοσιογραφικής έρευνας υπό το φόβο της διαρροής πληροφοριών, ενώ επέμεινε στην αθωότητά του, αφού τα όσα δημοσίευσε είναι βάσιμα. Είχε γνωστοποιήσει ότι θα παραστεί αυτοβούλως στον Άρειο Πάγο για να συνεργαστεί με τις αρχές.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Κουσουλού κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο

Συνοδευόμενος από τρεις εκ των δικηγόρων της εφημερίδας (κ.κ. Γρατσια, Ροδουσακη και Πανταζη) ο δημοσιογράφος είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της εισαγγελικής Αρχής. Εξερχόμενος ο Πέτρος Κουσουλός δήλωσε έκπληκτος για την κινητοποίηση της εισαγγελικής Αρχής όχι για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Ζακύνθου αλλά για τον λόγο που η δημοσιογραφική έρευνα έκανε το καθήκον της δημοσιοποιώντας συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία φωτίζουν την περίπτωση του «Ναυαγίου».

«Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα χθες μέσω συναδέλφων τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθώ, για το εξώφυλλο που είχαμε την Κυριακή. Ο κύριος Εισαγγελέας μας είπε ότι έχει λήξει η αυτόφωρη διαδικασία και ότι η ποινική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Θεωρώ αδιανόητο, εν έτη 2022 σε μία θεωρητικά ευνομούμενη χώρα, να πληροφορούμαι μέσω δημοσιευμάτων ότι αναζητούμαι. Και ότι αναζητούμαι γιατί έκανα τη δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κρύφτηκα καμία στιγμή. Ήμουν παρών σε όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η πρώτη του ανάρτηση μετά την εις βάρος του δίωξη

Την Κυριακή (28/8) μέσα από την εφημερίδα "Μπαμ" δημοσιεύθηκαν έγγραφα που φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο» με αποτέλεσμα να παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, διέταξε την προκαταρκτική εξέτασης και θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου. Mάλιστα, η συγκεκριμένη είδηση για την επιχείρηση σύλληψής του επιβεβαίωσε και ο Πέτρος Κουσουλός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αλλά και της ιστοσελίδας της εφημερίδας ereportaz.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε πως δεν κρύβεται από κανέναν, ενώ η απογευματινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο είναι προγραμματισμένη να βγει κανονικά στον αέρα.