''Αναζητούμαι ακόμα για να συλληφθώ'' - Οι πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Κουσουλό για το αυτόφωρο

Ξέσπασε ο γνωστός δημοσιογράφος μετά την επιχείρηση σύλληψής του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Αναζητούμαι ακόμα για να συλληφθώ'' - Οι πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Κουσουλό για το αυτόφωρο

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες 30/8 η υπόθεση με την εντολή σύλληψης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού, μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ στην εφημερίδα ΜΠΑΜ. Ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στις αρχές και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και στην εκπομπή των Παραπολιτικών. Ωστόσο σήμερα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, όπου ξέσπασε μεταξύ άλλων για όσα κατηγορείται.

Ο ίδιος μετά την επιχείρηση σύλληψής του έκανε κάποια tweets στα οποία δήλωσε ότι δε φοβάται καθόλου, αφού όσα δήλωσε είναι τεκμηριωμένα, ενώ μίλησε και για προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας, υπό το φόβο της διαρροής πληροφοριών.

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Πέτρου Κουσουλού στα Παραπολιτικά

Είπε λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος στον αέρα της εκπομπής:

«Αναζητούμαι –ακόμα κι αυτήν την ώρα που μιλάω- για να συλληφθώ. Αυτό που έχω να δηλώσω είναι πως σε μία ευνομούμενη, στην Ελλάδα του 2022, στην οποία πλήττεται η ελευθερία του Τύπου, υπάρχουν τέτοιες ενέργειες και μάλιστα με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πραγματικά εκπλήσσομαι που ένας δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του, παράγει ρεπορτάζ και μάλιστα πρωτογενές ρεπορτάζ, η δικαιοσύνη αρνείται να ελέγξει μέχρι κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλους όσοι πρωταγωνιστούν σε αυτές τις συνομιλίες, οι οποίοι συνομολογούν έκνομες ενέργειες. Αντί για όλους αυτούς ψάχνουν τον δημοσιογράφο να τον συλλάβουν.

Δυστυχώς γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα δεν μπόρεσα να είμαι παρών» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κουσουλός.

Όπως είπε, την Πέμπτη 1/9 προτίθεται να παραστεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών για να βοηθήσει σε ο,τιδήποτε επιθυμούν.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: INSTAGRAM PETROSKOUSOULOS

Είχε δεχτεί επίθεση λόγω των αποκαλύψεών του για την υπόθεση της Πάτρας

Γίνεται ένας χαμός σε κάθε αποκάλυψη-βόμβα που κάνει το τελευταίο διάστημα για την υπόθεση της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Είναι ίσως ο μοναδικός που από την αρχή “φώναζε”... χαμηλόφωνα για την ενοχή της κατηγορουμένης και δεν “μασούσε” τα λόγια του, δίνοντας καθημερινά ένα τρανταχτό στοιχείο.

Δεν είναι υπερβολή, ο Πέτρος Κουσουλός είναι το πιο επίκαιρο πρόσωπο των τελευταίων ημερών, είναι ο Πέτρος “όλης της Ελλάδας” όπως άκουσα να τον αποκαλεί μια κυρία στο twitter λίγες μέρες πριν που έκανε ένα space και πήραν μέρος πάνω από 8.000 άτομα. Ο δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής προσθέτει ακόμα ένα “παράσημο” στο πλούσιο κατά τα άλλα βιογραφικό του με τις απανωτές αποκαλύψεις για το έγκλημα του αιώνα και μιλά στο YOU για τα δικά του συναισθήματα κάθε φορά που ξετύλιγε το μπερδεμένο νήμα από το κουβάρι της οικογένειας...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Έχει δικά του site, το e-reportaz και το dikastiko reportaz, είναι εκδότης της εφημερίδας ΜΠΑΜ και κάθε απόγευμα κάνει εκπομπή 7-8 στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ενώ καθημερινά βρίσκεται στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR. Μα πόσα ακόμα να κάνει ο Πέτρος Κουσουλός; Σίγουρα ένα 24ωρο δεν του είναι αρκετό...

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Πέτρου Κουσουλού

Αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου πιστεύεις ότι φτάσαμε στην αρχή του τέλους μιας μεγάλης τραγωδίας;

Είμαστε στην αρχή της αρχής! Τώρα ξεκινά το... σκληρό ροκ. Το μαχαίρι θα μπει πολύ βαθιά. Έχουμε μια κατηγορία που έχει ασκηθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του πρώτου παιδιού, και θα πρέπει να διερευνηθούν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι οποίοι -δυστυχώς- θα χαρακτηριστούν και αυτοί βάσει περιγραφής “ασφυκτικοί θάνατοι”, “δολοφονίες”. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε αυτή την υπόθεση, καθώς είναι προφανές ότι τόσο η αστυνομική όσο και η ανακριτική έρευνα κυρίως θα ασχοληθεί με πρόσωπα που εμπλέκονται και αναφερόμαστε σε συνεργούς οι οποίοι ενδεχομένως υπάρχουν.

-Εσύ πώς έχεις περάσει όλο αυτό το διάστημα βγάζοντας στη φόρα τόσα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ;

Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη έρευνα. Έχω περάσει αμέτρητα ξενύχτια και συνομιλίες με τους συνεργάτες μου, προκειμένου να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία, κάνοντας μια πολύ λεπτομερή έρευνα. Συνομιλήσαμε με νοσηλευτές, γιατρούς, ιατροδικαστές για να πάρουμε όλα αυτά τα χαρτιά που παρουσιάσαμε, τις φωτογραφίες, τα ευρήματα με κοκκινίλες... Τελευταία, μάλιστα, συνέβη και ένα περίεργο γεγονός, όταν έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου μου και μου πήραν κάποια έγγραφα και το laptop μου, που δεν ξέρω εάν συνδέεται με την υπόθεση και έχω αφήσει να το διελευκάνουν οι Αρχές.

-Σκέφτηκες ότι ίσως θα έπρεπε μετά από αυτό να έχεις κάποια προστασία στη διάρκεια του ρεπορτάζ;

Δεν αισθάνομαι κάποια απειλή ή κάποιο κίνδυνο, ποτέ δεν έχω αισθανθεί. Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι το “έγκλημα του αιώνα”, έτσι όπως έχει χαρακτηριστεί, υπάρχουν όμως και άλλες υποθέσεις που έχουμε διερευνήσει δημοσιογραφικά στο παρελθόν, οι οποίες μπορεί ενδεχομένως και να ήταν πιο επικίνδυνες από τη συγκεκριμένη. Όταν κάνεις τη δουλειά σου έντιμα, χωρίς να θέλεις να σπιλώσεις κάποιον και παρουσιάζοντας απλά τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι, παρά μόνον αν αδικείς κάποιες προσωπικότητες ή κάποιες συμπεριφορές. Είναι χρέος των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουμε και όχι να συγκαλύπτουμε κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Περισσότερα στο τεύχος YOU που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 6/4