«Θέλω ο ρόλος να έχει αξιώσεις, στην Ελλάδα...» - Το παράπονο της Άννας Φόνσου από την τηλεόραση

Όσα ανέφερε η ηθοποιός

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θέλω ο ρόλος να έχει αξιώσεις, στην Ελλάδα...» - Το παράπονο της Άννας Φόνσου από την τηλεόραση

Η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου, το απόγευμα της Τετάρτης 31/8 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 και έδωσε μια τρομερά αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης (δείτε εδώ όσα είχε πει για τα προσωπικά της πρόσφατα) όπου μίλησε για όλους και για όλα! Ενώ μας ξενάγησε στο «Σπίτι του Ηθοποιού» έκανε και μία αναδρομή στην επιτυχημένη της σταδιοδρομία.

Οι δηλώσεις της Άννας Φόνσου

Η ίδια κατά δήλωσή της νιώθει αθάνατη και ποτέ της δεν σκέφτεται τον θάνατο, και θυμήθηκε τη φορά που γνώρισε στο Παρίσι τη θρυλική Coco Chanel και τον διάλογο που είχε μαζί της.

«Την είχα ρωτήσει πότε θα έρθει στην Ελλάδα και μου είπε “δεν έρχομαι γιατί στην Ελλάδα η ηλικία είναι ποινικό αδίκημα».

Κλείνοντας εκμυστηρεύτηκε και ένα παράπονο που έχει ως προς τις τηλεοπτικές προτάσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια. «Στην τηλεόραση δεν μου αρέσουν αυτά που μου δίνουν να παίξουν, υποκριτικές. Έστω να κάνω μία γιαγιά 100 χρονών με Αλτσχάιμερ».

«Είμαι ανίκανη»

Η σπουδαία ηθοποιός βρέθηκε μπροστά από τον φακό της εκπομπής Mega Καλημέρα την Δευτέρα 11/4 και μίλησε για την παιδική της ηλικία, την σχέση με τον πατέρα της, την υιοθεσία της ανιψιάς της, αλλά και το αστείο περιστατικό που έχει χαραχτεί στη μνήμη της την ώρα που ένας θαυμαστής ζήτησε αυτόγραφο, ενώ λίγο καιρό πριν είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον πρώην σύζυγό της.

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήμουν πρώτη μαθήτρια και ήθελα να σπουδάσω, τυχαία έγινε. Ο πατέρας μου ήταν μανάβης, είχε γάιδαρο με σούστα και του έλεγαν “να έρθει η μικρή να φέρει ένα καρπούζι πάνω”. Είμαι γεμάτη ανασφάλειες, από την κορφή μέχρι τα νύχια, αλλά όχι για το θέατρο. Δε νομίζω ότι έχει κοιτάξει τόσες ώρες άνθρωπος καθρέφτη όσο εγώ. Στο σπίτι μου δεν είμαι ποτέ ατημέλητη, τακούνια φοράω και στο σπίτι.

Όταν ήμουν μικρή ήταν όλοι φτωχοί. Έμαθα να σνομπάρω τους πλούσιους, κι αυτούς που παντρεύτηκα το έκανα γιατί τους ερωτεύτηκα. Δεν έδωσα σημασία στα λεφτά. Από τους γάμους δεν έχω κάνει περιουσία, δούλευα 60 χρόνια στο θέατρο, είχα και μια αδελφή που προσπαθούσε να μου κρατήσει τα λεφτά μου», είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

Μιλώντας για την οικογένειά της, εξήγησε: «τον πατέρα μου τον έχασα 60 χρονών, από το ξύλο που είχε φάει στην εξορία και σε 8 μήνες μέσα πέθανε η μαμά μου. Έχασα και την αδελφή μου πριν 16 χρόνια και υιοθέτησα την κόρη της, Ασημίνα.

Η εγγονή είναι φοβερή μουσικός, με λέει Αννούλα, όχι γιαγιά. Δεν ήθελα να κάνω παιδί, είμαι ανίκανη. Είχα επίγνωση ότι δε θέλω να κάνω παιδί, και η αδελφή μου είπε “μισό – μισό θα έχουμε το παιδί, όπως όλα”».

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η ηθοποιός είπε: «H Βουγιουκλάκη με έκανε να θέλω να κάνω καριέρα, με έλεγε αναίσθητη. Εμένα δε με ένοιαζε, μου είχαν έρθει και όλα βολικά. Είναι ψέμα ότι η Αλίκη δεν ήθελε άλλες γυναίκες με ξανθό μαλλί γύρω της. Ήμασταν πολύ φίλες με την Αλίκη για αυτό δεν παίξαμε ποτέ μαζί. Η φιλία μου μαζί της ήταν πολύ πιο πάνω από το θέατρο».

Έπειτα ανέφερε για το σκηνικό με το αυτόγραφο: «Μια κυρία ήρθε όταν έδινα αυτόγραφα και μου λέει “Τι θα πάρω με αυτό;”, της απάντησα τίποτα και το έσκισε. Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο είχα σχέση, όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου ήταν φίλοι μου. Έχω φύγει από πολλές δουλειές επειδή είχα νιώσει άβολα. 25 χρόνια έκανα δικές μου δουλειές που τις χρηματοδοτούσα εγώ. Έπαιρνα ανθρώπους που μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί τους. Δεν μπορώ οι σκηνοθέτες να εκμεταλλεύονται την εξουσία τους».