«Επικρατεί η αυτοκρατορία του μετρίου!» - Τα είπε έξω από τα δόντια ο Σωτήρης Τσαφούλιας

Αποκαλύπτει πρώτη φορά γιατί δεν μπήκε στο Netflix το Έτερος Εγώ

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Επικρατεί η αυτοκρατορία του μετρίου!» - Τα είπε έξω από τα δόντια ο Σωτήρης Τσαφούλιας

Σε μία άκρως εξομολογητική και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 1/9 ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας (δείτε εδώ τι είχε αναφέρει για τις καταγγελίες σε πρόσφατη συνέντευξή του) ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα στο Στούντιο 4. Εκτός από τα πρώτα βήματά του στον χώρο της υποκριτικής, μίλησε και για τον λόγο που το «Έτερος Εγώ» δεν προστέθηκε τελικά στην πλατφόρμα του Νetflix.

Οι αποκαλύψεις του Σωτήρη Τσαφούλια

«Όταν έκανα την πρώτη μου ταινία, τον "Κοινό Παρανομαστή", υποθέτω πως με αντιμετώπιζαν όλοι σαν ένα ψώνιο που έχει λεφτά και νομίζει πως θα γίνει σκηνοθέτης. Καλά θα περάσουμε, θα πληρωθούμε, η ταινία θα γίνει και πάμε παρακάτω.

Αυτό δεν μου το πέρασαν τότε οι άνθρωποι, αλλά το φαντάζομαι τώρα. Κάπως έτσι με υποδέχτηκε ο χώρος και είναι κάτι που το δικαιολογώ, γιατί όταν έρχεται κάποιος που δεν έχει καν σπουδές στον χώρο σου και έχει την προσωπική του αυτοδυναμία, είναι λογικό οι άλλοι να σε δουν περίεργα. Εγώ ήθελα ν' αναμετρηθώ με τον εαυτό μου, κατά πόσο αυτό που κάνω, μπορώ να το εξελίξω και πόσο αφορά άλλους ανθρώπους».

«Ισχύει, αλλά ήταν ακόμα κουβέντες. Υπήρχε μια μικρή διαφωνία στο τελευταίο στάδιο που λένε για την προβολή. Αρνιόταν το Netflix να το παίζει παντού εκτός Ελλάδος. Εκεί δεν τα βρήκαμε. Σε πρώτο χρόνο με στεναχώρησε γιατί είχε να κάνει με το κομμάτι το μικρό μου, το ανθρώπινο, το εγωιστικό και το "να μπω πρώτος". Αργότερα, το ζητούμενό μου δεν ήταν να μπω πρώτος αλλά να βάλω την ελληνική γλώσσα στην πλατφόρμα.

Η επιτυχία θεωρώ ότι ήταν μεγάλη. Θεωρώ ότι ήταν σαν να μπήκαμε με την άποψη ότι ένας κολοσσός ξαφνικά μας γνωρίζει μυθοπλαστικά. Ξέρει ότι μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να φτιάξουμε υλικό αντάξιο των δικών του παραγωγών που δεν συγκρίνονται τα νούμερα και τα μεγέθη. Αυτό για εμένα είναι καλό ότι μπορεί να μπει η ελληνική γλώσσα μέσα στην πλατφόρμα και ας φέρει την υπογραφή ενός άλλου σκηνοθέτη.

Αυτό δεν με απασχολεί. Ωστόσο, μιλάμε για καινούργια πρότζεκτς. Το συγκεκριμένο ξέρω ότι δεν έχει κλείσει τελείως. Ξέρω ότι είναι παγωμένες οι συζητήσεις» είπε κλείνοντας.

Η άγνωστη περιπέτεια στην προηγούμενη δουλειά του

Ο γνωστός σκηνοθέτης μεταξύ άλλων, μίλησε για πρώτη φορά και αναφέρθηκε και στην περίοδο που δούλευε σε πλοίο και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του.

«Μου άρεσε πολύ αυτή η περίοδος γιατί ήμουν αρκετά νέος και δεν είχα συνείδηση. Έφτασα στον βαθμό να πάω μια μέρα στο γραφείο του επειδή είχε έρθει μήνυμα ότι με δέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας να πάω στο δεύτερο έτος. Πήγα και είπα ότι σκέφτομαι να μην πάω και να ακολουθήσω αυτό. Μου απάντησε «δεν ξέρεις τι σου γίνεται».

Είχαμε ζήσει μια φουρτούνα αρκετά μεγάλη, όταν είχαμε πάει για δεξαμενισμό στην Βουλγαρία, είχα εγώ ένα ατύχημα. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί αλλά δεν σκοτώθηκα» αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.