«Bγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια και λένε “εμένα μου φέρθηκε..."» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Τσαφούλια

Τα είπε έξω από τα δόντια και δεν υπολόγισε τίποτα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Bγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια και λένε “εμένα μου φέρθηκε...

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2/7, καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, ήταν ο ταλαντούχος και πολύ αγαπητός Σωτήρης Τσαφούλιας, τον οποίο λάτρεψε ο κόσμος έπειτα από την συγκλονιστική δουλειά του στο Έτερος Εγώ.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο #MeToo, και τις σοκαριστικές καταγγελίες από τον χώρο του θέατρο για τις οποίες έχει μιλήσει εκτενώς, αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν το κίνημα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις του Σωτήρη Τσαφούλια

«Έχω δει δικηγόρους, ηθοποιούς που λένε εξυπνάδες τύπου “μι του, μι θρι, μι φορ” που αυτά είναι λυπηρά για τους ίδιους. Δεν είναι κίνημα, κίνημα το κάνουν αυτοί που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο κατά περίσταση για να βγάλουν likes και λεφτά.

είναι μία στάση πολιτισμού να λες ότι αν υποστεί μία κακοποίηση πρέπει να την καταγγείλει επί τόπου για να μπορέσει ο νόμος να δράσει στον σωστό χρόνο και να προστατέψεις τους συνανθρώπιυς σου. Το #MeToo έιναι στάση ζωής» τόνισε ο σκηνοθέτης.

«Είναι πολλοί οι άνθρωποι που βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή και λένε “εμένα μου φέρθηκε καλά”. Είναι ασύλληπτο. Ένας άνδρας που γνωρίζει 1000 γυναίκες αν βιάσει και σκοτώσει 5 αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν βίασε και δεν σκότωσε τις υπόλοιπες 995».

«Η δικαιοσύνη έχει πολλά προβλήματα αλλά πιστεύω...»

Η κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε Γίνεται, το Σάββατο 14/5 συνάντησε τον Σωτήρη Τσαφούλια στα γυρίσματα της νέας σεζόν του Έτερος Εγώ, όπου αποκαλύφθηκε πως θα συμμετέχει και ο Γιάννης Μπέζος. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, ο γνωστός σκηνοθέτης που πάντα τοποθετείται και λέει τη γνώμη του, αναφέρθηκε στη δικαίωση, τις δηλώσεις του που πολλές φορές γίνονται viral καθώς και το πλήθος των σειρών και ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση.

«Πιστεύω στη δικαίωση, η Δικαιοσύνη έχει πολλά προβλήματα. Ο λόγος που τα αναδεικνύουμε και μέσα από τις σειρές και τις συνεντεύξεις είναι γιατί πρέπει να τα λύσει. Πιστεύω στη νέμεση, όχι με τη μορφή της εκδίκησης, αλλά αυτήν της Θείας Δίκης».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνει τόσα εύσημα κανείς για το αυτονόητο. Το έχει πει πολύ εύστοχα ο φίλος μου, Πάνος Βλάχος σε μια συνέντευξη. «Ότι ο Τσαφούλιας γίνεται viral κάθε φορά που λέει κάτι με βάση αυτά που λέει, είναι πρόβλημα». Και έχει δίκιο».

«Δεν είμαι της άποψης να εξαφανιστεί τίποτα. Από οποιοδήποτε είδος, είτε σειράς είτε ριάλιτι, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν όλα στις σωστές αναλογίες και το σωστό μέτρο» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας και συνέχισε με τη ζωή του, όπως είπε, που ποτέ δεν αγανάκτησε με δυσκολίες που συνάντησε.

«Δεν έχω πει ποτέ γιατί σε μένα; Αν δεν έχω καταφέρει κάτι, ήμουν εγώ μέτριος».